AVG kullanılır mı?

Attığı link eskiydi diye hatırlıyorum, ben hatırlamıyorum öyle bir olay yakın zamanda.
Evet eskiydi.
Kat kat değil. Bakın testler ortada bazı testlerde Kaspersky gıdı gıdına geçiyor veya AVG geçiyor. Kat kat falan bir şey olmuyor hiç öyle. Yani koruma düzeyleri arasında kat kat bir fark göremiyorum ben.
Kat kat mi emin degilim ama daha iyi.

@782848 AV-Comparatives sitesine bakmanızı öneririm. Tarafsız bir labdır kendileri.
Hocam bu testte geçmiş:Malware Protection Test March 2024
Performance Test April 2024 Performans konusunda da geçmiş.
Real-World Protection Test February-March 2024 - Factsheet Bulma oranları, engelleme oranları aynı fazladan 5 FP bulmuş AVG, Bunu Kaspersky aldı sayıyorum.
2024 yılındaki testler bunlar hocam. Ben bunları buldum yani. Sonuç olarak alıyor AVG.

Son düzenleme:
@731001 AVG’nin sözde RAT koruması için olan uzaktan erişim koruması var ama hiçbir işe yaramıyor. Güvenlik duvarı da aynı şekilde. Yahu bir de güvenlik duvarının açıklamasında bilgisayar korsanlarının sisteme erişimini önler falan yazıyor ama tamamen palavra. Dosya tespitinde kötü olmayabilir AVG ama ağ koruması ve dinamik analizde berbat ötesi.

@731001 AVG’nin sözde RAT koruması için olan uzaktan erişim koruması var ama hiçbir işe yaramıyor. Güvenlik duvarı da aynı şekilde. Yahu bir de güvenlik duvarının açıklamasında bilgisayar korsanlarının sisteme erişimini önler falan yazıyor ama tamamen palavra. Dosya tespitinde kötü olmayabilir AVG ama ağ koruması ve dinamik analizde berbat ötesi.
Güvenlik Duvarı çöp değil, kullanmışlığım var idare eder. Uzaktan erişimi bilmiyorum ancak.

Hocam bu testte geçmiş:Malware Protection Test March 2024
Performance Test April 2024 Performans konusunda da geçmiş.
Real-World Protection Test February-March 2024 - Factsheet Bulma oranları, engelleme oranları aynı fazladan 5 FP bulmuş AVG, Bunu Kaspersky aldı sayıyorum.
2024 yılındaki testler bunlar hocam. Ben bunları buldum yani.
Benim ilk testte de aldiydi da 1399 viruslu testti o ve dedigim gibi AV-TEST ya da AV-Comparatives, farketmez ben guvenmiyorum. Siz de guvenmeyin derim. Sahsen bir cok yerden testleri izlerim ama bu siteleri dikkate almayacagim hic bir zaman.

Benim ilk testte de aldiydi da 1399 viruslu testti o ve dedigim gibi AV-TEST ya da AV-Comparatives, farketmez ben guvenmiyorum. Siz de guvenmeyin derim. Sahsen bir cok yerden testleri izlerim ama bu siteleri dikkate almayacagim hic bir zaman.
Hocam Kaspersky 5000 virüslü testte alınca baba oluyor, AVG 1399 virüslü testte alsa dahi çöp oluyor, yanlış anlamayın ama biraz algı da var burada. İnsanlar güveniyor Kaspersky'a. Neyse bilmem neyin AntiVirüs'ü yüzünden birbirimizi kırmaya değmez, iyi akşamlar.

Hocam Kaspersky 5000 virüslü testte alınca baba oluyor, AVG 1399 virüslü testte alsa dahi çöp oluyor, yanlış anlamayın ama biraz algı da var burada. İnsanlar güveniyor Kaspersky'a. Neyse bilmem neyin AntiVirüs'ü yüzünden birbirimizi kırmaya değmez, iyi akşamlar.
1399 Viruslu testte almasi normal sayilir, bu tarz testlerde standart 10000+ virustur. Fakat 2 kisi oldugumuzdan 10000 kadar virus bile toplayamadik.

Testlerde virus sayisi ne kadar azsa testin dogruluk orani da o kadar duser. Sadece bu da degil viruslerin yeni ve farkli kaynaklardan toplanmasi gibi faktorler de var.
@Windows7 Kullanıcısı AVG’nin sözde RAT koruması için olan uzaktan erişim koruması var ama hiçbir işe yaramıyor. Güvenlik duvarı da aynı şekilde. Yahu bir de güvenlik duvarının açıklamasında bilgisayar korsanlarının sisteme erişimini önler falan yazıyor ama tamamen palavra. Dosya tespitinde kötü olmayabilir AVG ama ağ koruması ve dinamik analizde berbat ötesi.
Bu dediginizin bi kaynagi var midir?

AVG'nin veritabanı çok iyi forumda yaptığımız ilk testte Kaspersky'ı ezici bir üstünlükle geçti ancak 2.testte 1 virüs daha fazla kaçırdı Kaspersky'dan. Ben AVG kullanıyorum MBAM'a tarama konusunda yaklaşamaz bile tarama konusunda hiç bir AV yaklaşamaz MBAM'a çünkü MBAM bir Anti-Malware Anti-Virüs değil, tarama konusunda da fena değil ancak MBAM'ı geçemez mesela MBAM'da gerçek zamanlı koruma konusunda geçemez AVG'yi. Bana sorarsan AVG bir Kaspersky eder, hatta Kaspersky'dan daha iyi bile olduğunu düşünüyorum. Kaspersky davranışsal olarak iyi engelliyor yani virüsü açtırsa bile sonrasında yakalayabiliyor, AVG'de tam tersi açtırmamaya direkt engellemeye çalışıyor yani bu konuda daha iyi (bunu Kaspersky'da yapıyor ancak daha kötü yapıyor çünkü veritabanı AVG kadar iyi değil) açtıktan sonra da engelleme kabiliyetine sahip ama Davranış kalkanı sayesinde uygulamaları izleyip engelleyebiliyor. Bana sorarsan bence AVG Kaspersky'dan daha iyi. MBAM Free+ AVG kullanabilirsin. Tarama amaçlı MBAM, Gerçek Zamanlı olarak AVG. Web koruması konusunda biraz kötü AVG ama emin ol kötü bir Anti-Virüs değil. Güvenle kullanabilirsin.
1399 Virus ile gerçek zamanlı koruma testi
(AVG ile Avast aynı uygulama, aynı veritabanlarını kullanıyorlar o yüzden Avast Free'nin testlerini AVG Free olarak sayabilirsin.)
Bana sorarsan Kaspersky'dan daha iyi AVG. Kaspersky fanboyları beni linçleyebilir, bana böyle geliyor. Testlerde de daha başarılı sonuçlar gösterebiliyor AVG.
Hocam paragrafları ayırmayı düşünseniz daha iyi olur gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı