Avira birdenbire LibreWolf'u karantinaya aldı

N3F3S

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2 aydır LibreWolf kullanıyorum, dün LibreWolf'un kendi sitesinden yeni sürümünü indirip kurdum (sürüm daha dün çıkmış) virüs programı hiç uyarı vermedi, bugün LibreWolf'u kullanırken birden tarayıcı kapandı ve Avira, tarayıcının konumunda bulunan Librewolf.exe'yi karantinaya aldı. Karantinaya baktığımda 2 aydır kullandığım tüm LibreWolf.exe'lerini gördüm (yaklaşık 150 tane ve farklı tarihlerde), o acelelikle tüm karantinayı temizledim ve Avira, MalwareBytes kullanarak bilgisayarı taradım virüsün ismi hatırladığım kadarıyla Drop.Win64.memmapself'di.
Şu anda bilgisayarda sorun yok gibi gözüküyor sizce bu false flag'mi?

Merhabalar, çevirip bir okuyun istrrseniz.

Avira kurulu bir sisrem kullamam. Çok sorun yaşandı önceden.
Evet hocam sadece bu yazıya denk geldim ve garip bir şekilde virüs ismi sadece bu yazıda var başka hiçbir yerde bu virüsle alakalı birşey bulamadım.
Reddit'e sordum onlar da false positive ihtimali daha yüksek diyorlar ama emin değilim hocam.

Evet hocam sadece bu yazıya denk geldim ve garip bir şekilde virüs ismi sadece bu yazıda var başka hiçbir yerde bu virüsle alakalı birşey bulamadım.
Reddit'e sordum onlar da false positive ihtimali daha yüksek diyorlar ama emin değilim hocam.
Tereddüte gerek yok. Aviradann kurtulun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı