AVM'de güvenliklerin garip davranması

icasilverballers

Hectopat
Yer
İstanbul
Bugün 3 arkadaş İstanbul'un bilindik bir alışveriş merkezine (meydan AVM) gittik. 3 büyük mağazadan oluşuyor ve halka açık yerde yürüyüş alanı var. Önce bu yakaya girelim dedik. Güvenlikler giriş yerinde neden geldiniz diye sordu. Arkadaşım nasıl yani gezmeye geldik dedi. Der demez alamayız sizi dediler ve üstümüzü aradılar bir şey çıkmadı. Sebebini sorduğumda velisiz alamam kardeşim dedi arayan abi. Bundan önce böyle bir şey yoktu neden oldu dedim. Adam bir dakika bekleyin deyip telsiziyle biriyle konuşmaya başladı. O sırada bizden daha küçük gözüken 4'lü kız arkadaş grubunun sorgusuz sualsiz girdiğini gördüm. Adam da telsizde "aynen 3 şahıs" deyince içten içe bir korku bindi arkadaşlarımı da alıp adama problem çıkmasın gidiyoruz dedim ve apar topar çıktık. Çıktığımda birbirimizi aradık ve üçümüzde de telefon ve cüzdandan başka bir şey yoktu. Her neyse dedik 2. mağazaya geçelim orada yemek yeriz. 2 adımlık mesafede. Oraya gidip ne yiyeceğimizi seçerken bir tane güvenliğin bana yan yan baktığını gördüm. Adamın yanından geçtikten sonra arkadaşım "adam sana bakıyor" dedi. Arkamı dönüp bir baktım bana bakarak telsizle konuşuyordu. Öyle bir bakıyordu ki yanına gidip sorun mu var desem kelepçeleyecekmiş gibiydi. Suratımızı çevirip çıktık oradan da. En son arkadaşım Decathlon'a çöp atmak için girdi ve alarmın ötmesi bir oldu. Hemen bir tane güvenlik gelip telefonunu gösterdi ve "üzerinde bu var gözüküyor" dedi. Gösterdiği Decathlon markalı bir bereydi. Üstünü aradılar bir şey çıkmadı. En son dayanamayıp kadına başımıza gelenleri anlattım ve bize sadece sorun yok gidebilirsiniz dedi. Daha fazla kalırsak polislik olacak gibi bir his vardı içimde. Zaten arkadaşlarım da çıkalım mı artık deyince çıktık oradan. Koskoca bir gün boşu boşuna çöp oldu. Küçüklüğümden beri geldiğim alışveriş merkezinin durduk yere böyle saçma şeyler yapması beni çok sinirlendirdi. Üçümüz de yakın arkadaşız ve birbirimizi tanıyoruz. Biri zaten 9 yıldır arkadaşım her gün beraberiz diğer arkadaşım da 5 senedir biz olmadan dışarı çıkmaz. Suçtan uzak büyütülmüş insanlarız ve bize suçlu gibi davranmaları hiç hoş değildi. Çevredekiler ne gözüyle baktı Allah bilir. Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun, benzer bir olay arkadaşım marketten salam çaldığında başımıza gelmişti. Herif kaşla göz arasında şu sopa şeklindeki salamlardan ceketinin altına sokmuş bizim bile haberimiz yok, ardından BİM çıkış kapısının orada durdurup hepimizi aramışlardı. Bayağı korkutucuydu. Bir daha konuşmadım o elamanla.

Arkadaşlarınızdan birinin daha önce bir vukuatı olmuş olabilir ya da sizi başka birileriyle karıştırdılar. Onun dışında çok kirli sakallıysanız veya görünüşünüzde bir acayiplik varsa bu da sebep olmuş olabilir.

Yüksek ihtimal biriyle karıştırdılar ama bütün günümüzü çöp etmelerine gerek yoktu.

Ne hakla üzerinizi aradılar? Güvenlik olmaları sebepsiz yere sizin üzerinize arama hakkı vermez onlara. Siz hiçbir şey çalmadıysanız polis çağırsalar nolucak zaten korkmasaydınız.
Muhtemelen başkalarına benzettiler o yüzden şüphelendiler.

Böyle bir durumda üzerini aratma, polisi ara ve seyret.

Benim üstümü siz değil polis arayabilir ama eğer bir şey çıkmazsa ben sizi dava ederim dediğin zaman ya tamam geçebilirsiniz der ya da polisi arar eğer gerekten masumsanız kazanan siz çıkarsınız.

Bir arkadaşım İstanbul da büyük bir AVM de güvenlik (hangisi olduğunu söylemeyim). Şu sıralar hırsızlık olaylarının iyice arttığını güvenlik personel sayısını dahi artırdıklarını söyledi.

Millet alamadıkça çalıyor. Her gün onlarca olay oluyor dedi.

Orada muhtemelen sizden şüphelenmişlerdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı