Crypto Guard
Kilopat
- Makaleler
- 2
%5 zamdan bahsediyoruz.Bu yüksek fiyat artışlarına bakarsak bence Avrupa zayıflıyor.
%5 zamdan bahsediyoruz.
Türkiye'de %150 olmasına rağmen halen daha batmadık.
Avrupa halkları çoğunluk olarak refaha alıştığı için ufak bir sallantının üstesinden gelemeyen, kabullenemeyen insanlardan oluşuyor. Enflasyon %2 artınca dünya'nın sonu geldi zannediyorlar. İşsizlik artınca ne yapacağız öldük bittik mahfolduk moduna giriyorlar. Yıllarca her anlamda bizden ileride olup refaha alıştıkları için, zorluğa ve sorunlara karşı dirençleri Türk insanı kadar kuvvetli değil.
Yani biz bu halde bitmediysek Avrupa'nın bitmeye hakkı yok.
Eğer bir çöküş olursa Avrupa'da bu işin bize dokunacağını sanmıyorum sonuçta ab bizi istemiyor bu çok belli bence bu durumlardan sonra abye girmemek bizim yararımıza.
Avrupa kolay kolay batmaz. Milyarlarca dolar dolaşımda ve sence bu paranın sahipleri bu ülkelerin batırmasına razı olur mu?Türkiye bunlara alışık hocam ama biz Avrupa insanları gibi değiliz. En ufak zam olsa bile onlar protestolar düzenliyor. Ayrıca son senelerdeki en büyük zam artışı bu 2020-2023 yılında olmaya başladı Avrupa için.
Bununda zor olma ihtimali var birebir büyük devletlerin savaşması pek olası değil başka ülkeler üzerinden savaşırlar,
Dünya savaşlarının çıkması çok muhtemel ve kolay hocam 1. ve 2. dünya savaşının ne kadar basit sebeplerden çıktığını biliyorsunuzdur belki şu an 2. dünya savaşındaki benzer bir işgal yaşanıyor Rusya tarafından.
Avrupa kolay kolay batmaz. Milyarlarca dolar dolaşımda ve sence bu paranın sahipleri bu ülkelerin batırmasına razı olur mu?
Avrupa'yı ülkeler bazında bakamayız. İnternet ile dünya globalleşti Avrupa'nın batması demek para krizi demek. ATM'lerde ki paraların yarısından fazlası sayılardan ibaret.
Krizlerde insanlar toplu olarak para çekmeye başlar bankalar bu talebi karşılayamaz.
Bu şey gibi oldu İsviçre'ye saldıracağım ama kimse bana dokunmayacak.
Şu an ben Kıbrıs cumhuriyetindeyim (ab üyesi) üniversite okumak için (güney Kıbrıs rum cumhuriyeti). Yaşım 20 ve Bulgaristan vatandaşıyım (ab vatandaşıyım). Öyle bir ekonomik batma, yüksek enflasyon falan yok. Fiyatlar çok istikrarlı ve gördüğüm kadarıyla milletin alım gücü iyi. Türkiye'nin etkilendiği kadar burası hiç etkilenmemiş bende o izlenimi bıraktı. Ben İstanbul'dan geleli 3 ay oldu gerçi ama yine de fiyatlarda Türkiye'ye oranla 1 cent dahi zam geldiğini göremedim. Arabaların, evlerin, gıdaların, benzin, gaz fiyatlarının arttığını sıkı takipçisi olduğum halde 3 ayda görmedim. Rusya-Ukrayna savaşı öncesinde Kıbrıs'ın durumunu ve fiyatları bilemem. Benzinin litre fiyatı 1.40-1.49euro arası değişiyor Lefkosia'da (lefkoşa'da). Euro kazanmıyorum ailemin gönderdiği parayla geçiniyorum TL olarak. Kendime toplu taşıma olmadığı için mecburiyetten ilk haftada araba da aldım sağ direksiyon Mercedes clk 200 kompressor cabrio 2009 o da. Ab olmasaydı Kıbrıs'ın şu anki nasıl olurdu bilemem. Not: KKTC hakkında bir şey sormayın net bir şey diyemem lakin gıda hariç genel fiyatlar Türkiye'den yüksek onu belirteyim.