Avrupa gerçekten bitiyor mu?

• Konuyu başlatan Zeu5
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 3.114
%5 zamdan bahsediyoruz.
Türkiye'de %150 olmasına rağmen halen daha batmadık.

Türkiye bunlara alışık hocam ama biz Avrupa insanları gibi değiliz. En ufak zam olsa bile onlar protestolar düzenliyor. Ayrıca son senelerdeki en büyük zam artışı bu 2020-2023 yılında olmaya başladı Avrupa için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Avrupa halkları çoğunluk olarak refaha alıştığı için ufak bir sallantının üstesinden gelemeyen,kabullenemeyen insanlardan oluşuyor. Enflasyon %2 artınca Dünya'nın sonu geldi zannediyorlar. İşsizlik artınca ne yapacağız öldük bittik mahfolduk moduna giriyorlar. Yıllarca her anlamda bizden ileride olup refaha alıştıkları için, zorluğa ve sorunlara karşı dirençleri Türk insanı kadar kuvvetli değil.
Yani biz bu halde bitmediysek Avrupa'nın bitmeye hakkı yok

Avrupa halkları çoğunluk olarak refaha alıştığı için ufak bir sallantının üstesinden gelemeyen, kabullenemeyen insanlardan oluşuyor. Enflasyon %2 artınca dünya'nın sonu geldi zannediyorlar. İşsizlik artınca ne yapacağız öldük bittik mahfolduk moduna giriyorlar. Yıllarca her anlamda bizden ileride olup refaha alıştıkları için, zorluğa ve sorunlara karşı dirençleri Türk insanı kadar kuvvetli değil.
Yani biz bu halde bitmediysek Avrupa'nın bitmeye hakkı yok.

Evet ama bu fiyatlar dışında Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışı sağlamaması söz konusu. Bu da büyük bir zam ihtimali. Ayrıca Avrupa için para kazanmak o kadar kolay değil. Almanya'da ve İngiltere'de arkadaşlarımdan biliyorum. Az maaş alıp yüksek fiyat ödüyorlar.

Eğer bir çöküş olursa Avrupa'da bu işin bize dokunacağını sanmıyorum sonuçta ab bizi istemiyor bu çok belli bence bu durumlardan sonra abye girmemek bizim yararımıza.

Tabii ki de çöküş olacaktır tarihe bakın. Eğer sistemde bir sorun varsa sonu savaştır. Sistemdeki aktörler sistemin dengesini sağlamak için savaşırlar ve genelde sistem bozulmaya çökmeye başladığı zaman savaşlar meydana gelir. Neler olacağını göreceğiz belki de bir dünya savaşı bizim neslimiz görür. Bununda zor olma ihtimali var birebir büyük devletlerin savaşması pek olası değil başka ülkeler üzerinden savaşırlar, örneğin Ukrayna. Çünkü karşılıklı kesin mahvolma, dehşet dengesi gibi söylemler var. İkisi de aynı karşılıklı kesin mahvolma ve dehşet dengesi aynı şeylerdir aralarında pek fark yoktur. Savaşın çıkmama nedenini nükleer silahlara bağlarlar eğer savaş çıkarsa nükleer silahlar kullanılır ve facia olur. İlk vuruş doktirini devreye giriyor burada da, nükleer silahla ilk vuruşu yapan daha şanslıdır diye ancak sonuç yine aynı yere 'dehşet dengesi'.

Türkiye bunlara alışık hocam ama biz Avrupa insanları gibi değiliz. En ufak zam olsa bile onlar protestolar düzenliyor. Ayrıca son senelerdeki en büyük zam artışı bu 2020-2023 yılında olmaya başladı Avrupa için.
Avrupa kolay kolay batmaz. Milyarlarca dolar dolaşımda ve sence bu paranın sahipleri bu ülkelerin batırmasına razı olur mu?
Avrupa'yı ülkeler bazında bakamayız. İnternet ile Dünya globalleşti Avrupa'nın batması demek para krizi demek. ATM'lerde ki paraların yarısından fazlası sayılardan ibaret.
Krizlerde insanlar toplu olarak para çekmeye başlar bankalar bu talebi karşılayamaz.

Bu şey gibi oldu İsviçre'ye saldıracağım ama kimse bana dokunmayacak.

Bununda zor olma ihtimali var birebir büyük devletlerin savaşması pek olası değil başka ülkeler üzerinden savaşırlar,

Dünya savaşlarının çıkması çok muhtemel ve kolay hocam. 1. ve 2. dünya savaşının ne kadar basit sebeplerden çıktığını biliyorsunuzdur. Belki şu an 2. dünya savaşındaki benzer bir işgal yaşanıyor Rusya tarafından.

Şu an ben Kıbrıs Cumhuriyetindeyim (AB üyesi) üniversite okumak için (Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti). Yaşım 20 ve Bulgaristan vatandaşıyım (AB vatandaşıyım). Öyle bir ekonomik batma, yüksek enflasyon falan yok. Fiyatlar çok istikrarlı ve gördüğüm kadarıyla milletin alım gücü iyi. Türkiyenin etkilendiği kadar burası hiç etkilenmemiş bende o izlenimi bıraktı. Ben İstanbul'dan geleli 3 ay oldu gerçi ama yine de fiyatlarda Türkiye'ye oranla 1 cent dahi zam geldiğini göremedim. Arabaların, evlerin, gıdaların, benzin, gaz fiyatlarının arttığını sıkı takipçisi olduğum halde 3 ayda görmedim. Rusya-Ukrayna savaşı öncesinde Kıbrısın durumunu ve fiyatları bilemem. Benzinin litre fiyatı 1.40-1.49Euro arası değişiyor Lefkosia'da (Lefkoşa'da). Euro kazanmıyorum ailemin gönderdiği parayla geçiniyorum TL olarak. Kendime toplu taşıma olmadığı için mecburiyetten ilk haftada araba da aldım sağ direksiyon Mercedes CLK 200 Kompressor Cabrio 2009 o da. AB olmasaydı Kıbrısın şuan ki nasıl olurdu bilemem. Not: KKTC hakkında bir şey sormayın net bir şey diyemem lakin gıda hariç genel fiyatlar Türkiye'den yüksek onu belirteyim.

Dünya savaşlarının çıkması çok muhtemel ve kolay hocam 1. ve 2. dünya savaşının ne kadar basit sebeplerden çıktığını biliyorsunuzdur belki şu an 2. dünya savaşındaki benzer bir işgal yaşanıyor Rusya tarafından.

1. dünya savaşının çıkmasında ki temel neden sayılan 3 5 madde değildir hocam o kadar da kolay olmadı. Bir kere o dönemde Almanya'yı incelemek gerekiyor. Almanya güçleniyor, süpergüç ise İngiltere güç kaybı da var Fransa da rahatsız Almanya'dan ve Almanya sabit durmuyor, ABD zaten Monreo doktrinini uyguluyor kendi halinde. Uzun vadede incelersen ne demek istediğimi anlarsın. 2. dünya savaşı da aynı sebeplerden ötürü sistemde absürt dengesizlikler ortaya çıkıyor yok dükün vurulmasıymış cart curt bunlar kıvılcım olayın altına bakmak gerekiyor. Dönemimizin temeline bakarsakta soğuk savaş dönemini incelememiz gerekiyor, kaç defa savaşla burun buruna geldik ve çıkmama nedeni neydi acaba diye.

Avrupa kolay kolay batmaz. Milyarlarca dolar dolaşımda ve sence bu paranın sahipleri bu ülkelerin batırmasına razı olur mu?
Avrupa'yı ülkeler bazında bakamayız. İnternet ile dünya globalleşti Avrupa'nın batması demek para krizi demek. ATM'lerde ki paraların yarısından fazlası sayılardan ibaret.
Krizlerde insanlar toplu olarak para çekmeye başlar bankalar bu talebi karşılayamaz.

Bu şey gibi oldu İsviçre'ye saldıracağım ama kimse bana dokunmayacak.

Bu düşünce yanlış zamanında büyük bir kriz yaşanmıştı zaten bahsettiğiniz gibi tüm iş adamları paralarını aynı anda çekmiştir.

Bkz: Bank run - Wikipedia

Şu an ben Kıbrıs cumhuriyetindeyim (ab üyesi) üniversite okumak için (güney Kıbrıs rum cumhuriyeti). Yaşım 20 ve Bulgaristan vatandaşıyım (ab vatandaşıyım). Öyle bir ekonomik batma, yüksek enflasyon falan yok. Fiyatlar çok istikrarlı ve gördüğüm kadarıyla milletin alım gücü iyi. Türkiye'nin etkilendiği kadar burası hiç etkilenmemiş bende o izlenimi bıraktı. Ben İstanbul'dan geleli 3 ay oldu gerçi ama yine de fiyatlarda Türkiye'ye oranla 1 cent dahi zam geldiğini göremedim. Arabaların, evlerin, gıdaların, benzin, gaz fiyatlarının arttığını sıkı takipçisi olduğum halde 3 ayda görmedim. Rusya-Ukrayna savaşı öncesinde Kıbrıs'ın durumunu ve fiyatları bilemem. Benzinin litre fiyatı 1.40-1.49euro arası değişiyor Lefkosia'da (lefkoşa'da). Euro kazanmıyorum ailemin gönderdiği parayla geçiniyorum TL olarak. Kendime toplu taşıma olmadığı için mecburiyetten ilk haftada araba da aldım sağ direksiyon Mercedes clk 200 kompressor cabrio 2009 o da. Ab olmasaydı Kıbrıs'ın şu anki nasıl olurdu bilemem. Not: KKTC hakkında bir şey sormayın net bir şey diyemem lakin gıda hariç genel fiyatlar Türkiye'den yüksek onu belirteyim.

Hocam açık konuşayım Kıbrıs ekonomisi de iyi değil ayrıca diktatör denilebilecek bir başkana sahipsiniz. Her şeye sansür uygulanıyor. Daha geçen hafta Kıbrıs'lı arkadaş Technopat'a giremiyordu euro kazandığınız için Türkiye'den iyisiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı