Avrupa'da üniversite okumak için ne gerekli?

yusuftttt

Decapat
Daha fazla  
İngilizce bilgisiyle Avrupa ülkelerinden birinde üniversite okumak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekir? YKS dışında sınav gerekli mi? Vize şart mı yoksa onlar mı sağlar? Tüm üniversiteler para istiyor mu? Genel olarak bunlara cevap verirseniz ve birazcık bilgilendirirseniz sevinirim.

Lise diploması ve dil belgesi yeterli oluyor. YKS gerekli değil. Sadece Belçika ve Almanya gibi ülkelerde “üniversite eğitimi alma yeterliliği” için sınava girmeniz gerekiyor. Vize gereken bir ülkeye gideceksiniz eğitim vizesi gerekir.

Fransa ve Almanya gibi ülkelerde üniversiteler yaklaşık senelik 300 euro. İrlanda gibi yerlerde senelik 22000 euro olabiliyor.

Lise diploması ve dil belgesi yeterli oluyor. YKS gerekli değil. Sadece Belçika ve Almanya gibi ülkelerde “üniversite eğitimi alma yeterliliği” için sınava girmeniz gerekiyor. Vize gereken bir ülkeye gideceksiniz eğitim vizesi gerekir.
Lise diplomasından kastın OBP puanı mı?

Lise diplomasından kastın OBP puanı mı?
Hayır, lise mezuniyeti. OBP’nin bir anlamı yok. Beden eğitimi dersinden veya din dersinden alınan notlarla pek ilgilenmiyorlar. Gireceğiniz bölüme gereken derslerin notlarına bakıyorlar. Mühendis olacaksanız kimya, matematik ve biyoloji notlarınıza bakarlar. Ek olarak da İngilizce istenebilir.

Peki diş hekimliği veya hemşirelik için nerede okumalıyım?
Akreditasyona dikkat etmelisiniz. Diplomanızın istediğiniz yerde geçerli olup olmadığına bakabilirsiniz. Tercihinizi okul fiyatları, dil ve notlarınız etkileyecektir.

Tıp gibi alanlarda genellikle ülkenin kendi dili tercih ediliyor ve İngilizce öğretmiyorlar. İngilizce eğitim veren yer bulmalısınız.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı