Avrupa'da üniversite okumak

h4rmes

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben YKS'ye girip mezuna bıraktım çok da bir hedefim yoktu çünkü okursam da bir şey olmayacağını biliyordum. Dilden mezun oldum İngilizcem bayağı akıcı. Bir süredir Avrupa'da üniversite okumak istiyorum. İlk olarak bunun için Polonya'yı bayağı araştırdım. Fakat birkaç arkadaşım vize başvurusunda bulundu ve hepsine ret geldi. Bu fikirden soğudum. Diğer ülkeleri araştırmaya çalışıyorum fakat umudumu yitiriyor gibiyim çünkü etrafımdan "çok paran olması lazım bankada göstermen gereken 7000 euro yeterli olmaz." gibi şeyler duyuyorum. Ret gelirse de danışmanlara boş para harcamaktan korkuyorum. Sizce ne yapmayalım önerebileceğiniz ülkeler nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar işine yarar bilmiyorum ama İtalya'da tıp okumak için IMAT sınavları oluyor eğer öyle bir şey düşünürsen araştırabilirsin. Fakat gitsen bile dedikleri gibi çok paran olması gerekiyor. Hem okul parası hem de yaşam masrafları derken. Kur yüksek yapacak bir şey yok.

Avrupa diye genelleme yapma. Her ülke farklı şart istiyor. Ben önce Hollanda, İsviçre, Fransa gibi ülkeleri istedim ve hepsi açık konuşalım çok pahalı. Hocam sadece okul parasını hesaplama daha birçok masraf çıkıyor mesela sağlık sigortası gibi. Neyse işte bende bu sebeple Almanya, İtalya, Polonya'ya yöneldim bu 3 ülke gitmek için en kolayları. Ben şu an Almanya için çabalıyorum bu arada Almanya YKS şartı istiyor. Vize reddi konusuna gelince sıfır olmasa da reddedilme ihtimalini en aza indirmek için tabii ki de bol para, spor vs. yaptıysan onlar, sosyal etkinlikler, sertifikalar gibi şeyler kabul edilme ihtimalini arttırır. Önce ülke seç ve ona göre hareket et. İstersen ücretsiz danısmanlıklara başvur internetten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı