Avuç ortasının kaydığını hissetmek normal mi?

XBLERIOTX

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 2 yıldır avuç içimin üst kısımlarına (avuç ortasına göre daha üstte kalan bölgeye) kalemin ucuyla baskı uygulama alışkanlığı edindim. Bu zaman içinde şunu yaşadım:
Artık avuç içimin merkezi olan bölge, anatomik olarak merkez olması gereken baskı uyguladığım noktaya doğru kaymış gibi hissettim. Fotoğrafta anlık olarak avucumun ortası olarak hissettiğim noktayı paylaştım ancak daha öncesinde yan taraflara baskı uyguladığım için zamanla avucumun orta noktası oraya kaymış gibi de oldu.

Birçok insanın avucunun 2 yan çizgisi vardır altta ve üstte olmak üzere. Ailemden birçok kişiye sordum ve avuçlarının orta kısmını alt çizginin üzerinde hissettiklerini söylediler. Ben ise beynimin sinirsel haritasını değiştirdim.

Yani biri bana “avuç içinin tam ortası neresi?” diye sorsa, avucumun üst kısmını gösteriyorum ve gerçekte ortası olması gereken konumu daha aşağıda hissediyorum.

Soran olursa diye söyleyeyim, herhangi bir şekilde ağrı yapmıyor ve 2 yıldır elimi düzgün kullanamama gibi bir sorun yaşamadım. Kısacası bu durumun bana pek bir etkisi olduğunu da söyleyemem fakat ilgi çekici olduğunu söyleyebilirim.

Sürekli dokunsal uyarı verdiğim bu bölge artık beynimde "avuç içinin merkezi" gibi mi kodlandı.

Bu tür vakalara bilimsel literatürde ya da deneysel çalışmalarda rastlanıyor mu?

İnternette biraz araştırdım ve “reference frame drift” gibi kavramlara denk geldim.

Yorumlarınız bekliyorum. 🙏

Bence kimse yorum yazmayacak ama bakalım 😄

havuç.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı