Avustralya'dan(Yurt dışından) PC parçaları getirmek

hayhaybaskan

Hectopat
Katılım
11 Mart 2015
Mesajlar
288
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler benim teyzem ve ailesi Avustralya'da yaşıyor ve 1 ay sonra Türkiye'ye gelecekler. Acaba gelirken PC bileşenlerini(ekran kartı, anakart, RAM, harddisk, SSD işlemci) almayı planlıyoruz. Acaba getirtirken gümrükte bir sıkıntı olur mu? Çünkü Avustralya'dan alınca 1000 TL'lik bir kâr oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her üründen 1 tane getirdiğinde daha az sorun yaşanıyor. Ayrıca donanım getirmek istiyorsanız kutulu değil de toplanmış bir şekilde getirirseniz daha rahat olur. Kutulu ve açılmamış şekilde de sıkıntı yaşanıyor bazen. Bence getireceğin 3-4 parçanın içinde kasa olmasın. Ekran Kartı, RAM, SSD gibi ufak donanımları getir. Şimdiden hayırlı olsun. (y)
 
Kasa ve HDD'yi Türkiye'den alın. Ekran kartı ve işlemci gibi kutuları nispeten küçük olanları Avustralya'dan getirebilirsin. HDD'de küçük ama içinde mekanik parçalar olduğu için yolda bozulabilir.
 
Merhabalar, Avustralya'nın tam gümrük politikalırını bilmiyorum, fakat Bulgaristanda yaşadığım için genel durumu belirtmek isterim.

Parçalar kutulu halde ambalajında sorun çıkarabilir. Sistem komple kurulup tüm kasa eksiksiz bir şekilde montajlanırsa, akrabaların şahsi bilgisayarları olarak sorunsuzca geçebilirler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı