AX370 Gaming K5-CF BIOS güncelledikten sonra bilgisayar açılmıyor

Layl

Zeptopat
Daha fazla  
2 gün önce BIOS'umu son sürümüne güncellemek istedim ancak invaild file sytsem tarzı bir hata verdi. Daha sonra araştırınca eski sürümleri önce yükleyip tek tek yeni sürüme gelince olduğunu öğrendim. Denedim gerçekten oldu. Önce F23 yükledim oldu daha sonra F31 yükledim onu güncelledi PC reset attı bir daha da açılmadı. BIOS ekranını dahi açamıyorum PC çalışıyor monitöre görüntü geliyor ancak BIOS açmak için şu tuşlara basın dediği ekranda kalıyor. BIOS pilini çıkarttım olmadı CMOS CLR pinlerine iletken şeylerde res attım yine olmadı. Ne yapmam gerek? Yüklediğim görsellerden ileri gidemiyorum.

Sistem:
Anakart: AX370 Gaming K5-CF
İşlemci: Ryzen 5 1600.
Ekran kartı: ASUS 1050 Ti.

Dosya Ekleri

• IMG_20231222_214909.jpg
    64,2 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20231222_214905.jpg
    144,9 KB · Görüntüleme: 28
Klavye portlarını diğer USB girişlerine takıp bir dener misin ?
Hepsine taktım denedim olmadı klavye değiştirdim onuda hepsine taktım yine olmadı günlerdir buna uğraşıyorum olmadı bilgisayarcı tanıdığımı aradım dediği herşeyi yaptım yine çözemedim

Güncellerken müdahale vs. ettin mi ? Nasıl güncelledin birde ?
İlk olarak nasıl güncellediğimi söyleyeyim. Ben son sürüm olan f51l'yi yüklemek istedim ancak invailed file system uyarısı verdi biraz araştırdım ettim eski BIOS'ları önce yükleyerek en sona kadar gelebiliyorduk ki gerçekten de oldu örneğin F23 yükleyene kadar F31'e de invailed file system hatası verdi neyse böyle böyle 3.de f31'i yükledim yüzdesi doldu bilgisayar yeniden başlatıldı ve bu hale geldi ne BIOS pilini çıkartmak ne CLR Cmos işe yaradı ne yapıcam bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Q-flash ile mi güncelledin ? Garantisi varsa servise yollaman gerekiyor.
Evet end tuşuna basıp açtım kendi USBme yüklediği'm biosları indirdim ilk 2 yükleme oldu 3. De bozuldu malesef ve çok eski bir kart garantisi yok başka yolu yok mudur ?

Evet end tuşuna basıp açtım kendi USBme yüklediği'm biosları indirdim ilk 2 yükleme oldu 3. De bozuldu malesef ve çok eski bir kart garantisi yok başka yolu yok mudur ?
Başka yolu olabilir. İyi bir bilgisayarıca götür, BIOS'u tekrar yazsınlar.

Başka yolu olabilir. İyi bir bilgisayarıca götür, BIOS'u tekrar yazsınlar.
850 TL dedikleri için kendim yapamazsam direk yeni Anakart almayı planlıyorum b550m-a 3500 tl falan zaten yapıcak birşey yoksa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…