Ayağı yamulan işlemciyi düzeltip kullanmak mümkün mü?

ColonelTortoise

Hectopat
Yeni aldığım 5800x3d işlemciyi denemek için taktım kullandım ve Sonradan macunu çok sürdüğümü ve cpu nun ısındığını fark ettim Cinebench'te 83 dereceyi görüyordu macunu temizleyip tekrar daha az miktarda süreyim dedim ve sonuç bu. ayağı/pin görseldekinden çok daha fazla yamuldu bu düzeltillmiş hali :D Bu sorun olur mu yerine oturmuş mudur?

işlemci pini.jpg

işlemci pini.jpg

Son düzenleme:
Sonradan çok sürdüğümü ve ısındığını fark ettim Cinebench'te 83 dereceyi görüyordu macunu temizleyip tekrar daha az miktarda süreyim dedim ve sonuç bu. Bir ayağı görseldekinden çok daha fazla yamuldu bu düzeltillmiş hali :D Bu sorun olur mu yerine oturmuş mudur?

Eki Görüntüle 1950668

Eki Görüntüle 1950668
Kopartmadan düzeltebildiğin kadar düzelt. Slota taktığında düzelecek zaten. Çalışırsa sorun olmaz. Dikkat et her zaman bu kadar şanslı olamayabilirsin.

Çalıştı ama tekrar çıkarıp baktığımda düzelmemişti hâlâ yamuktu temas ediyor mudur? Performans a etkisi olur mu?
Zaman gösterecek ama sorun olduğunu sanmam zamanla slotta düzelir o. Çıkarıp durma daha kötü yaparsın.

Vallahi çok korktum şu an sorunsuz çalışıyor teşekkürler
Buradan bütün acemilere sesleniyorum termal macun değişecekseniz pompayı/bloğu yavaş çekin benim yaptığım gibi hayvani bir şekilde çekerseniz elinizde kalabilir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı