Ayak ayakkabıya göre büyür mü?

Şu an 47 numara ayakkabı giyiyorum eğer ki ben 50 numara bir ayakkabı alıp bir süre boyunca her gün o ayakkabıyı giyersem ayağım zamanla 50 numara olur mu? Çünkü askerde ayak küçükse 45 numara bot verildiğinde askerden döndüğün zaman ayağın 45 olur diye bir efsane var. Bu efsane gerçek mi?
Bence Hulk gerçek. Sence?

Şu an 47 numara ayakkabı giyiyorum eğer ki ben 50 numara bir ayakkabı alıp bir süre boyunca her gün o ayakkabıyı giyersem ayağım zamanla 50 numara olur mu? Çünkü askerde ayak küçükse 45 numara bot verildiğinde askerden döndüğün zaman ayağın 45 olur diye bir efsane var. Bu efsane gerçek mi?

60 numara olur kesin bilgi (!)

Hocam benim de ayağımda 43 numaraydı büyümesin diye 1 yıl 42 numara ayakkabı giymeye başladım ayak sağlığımdan oldum ayağımda hafif kemik çıkıntısı oldu şimdi ameliyat olmak zorundayım.(fotoğraf temsilidir ama aşağı yukarı böyledir.)

indir.jpg

Çinlilerin küçük ayaklı kadınların güzel olduğuna dair bir algıları vardı sanırsam. Kadınlar küçük yaştan beri küçük ayakkabı giyip ayak büyümesini engelliyorlardı. Sonuçta eğri büğrü küçük ayaklara sahip oluyorlar. Tabi bunu yıllar öncesini anlatan bir belgeselde izlemiştim. Gerçekliği hakkında bir bilgim yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı