Tavırların gerçekten olgun bir kişiye ait görünmüyor. Başkasının üstüne çıkmaya, akıllı görünmeye çalışıyorsun, sakin ol biz sadece tartışıyoruz.
Ne demek 720p izleyen mi kaldı? Asıl 4K video çeken mi var? Ben sadece 720p ders videosu izledim dedim. Herkes de gidip 4K dizi izlemiyor. Dizilerin 4K olması normal zaten.
Çoğu kelimesinin güzel yanı da o, zaten kime dendiğini bilemezsin sadece bir oran belirtir. Bunu söylemek iftira olmuyor. Aziz Nesin, ülkenin yüzde altmışının aptal olduğunu söylemesini ele alalım. Üstüne alındın mı mesela sen de? Hiç düşündün mü acaba bana mı diyor diye? Hayır. Size aptal demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece demek istediğim şey genelleme yapılan sözlerde bireyin, sözü kendisine söylenmiş sanmasının saçma olduğu.
İftira, bizzat şahsa yönelik olur. Belirsizlikten bir şey çıkartamazsın.
Öncelikle orada bir imla hatası var, bitmiş cümlenin sonuna üç nokta koymuşsun. İkinci olaraksa buradan bakınca senin ''üç nokta'' ile ne demeye çalıştığını anlamak zor bir şey olmasa gerek. Üç nokta kullanarak cümleni daha duygusallaştırmaya, özlü yapmaya zorlamışsın. Bunu, az çok kitap okuyan herkes anlayabilir, içine oturmakla bir alakası yok.