Aydın'da Polis ve Bekçi Şiddeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son zamanlarda, karakollarda şüpheli ölümler ve sokaklarda uyguladıkları terör bildiğiniz üzere son 3 yılda 7 kat artmıştır.

Bunlardan kayda geçen en yeni olay ise Aydın'da bir vatandaş tarafından kayda alınan görüntülerdir.

Görüntülerde alkol kullanan motorsikletli bir vatandaşın durdurulup köşeye sıkıştırılmak sureti ile hakarete, tehdite ve ölçüsüz şiddete mağruz kaldığı görünmektedir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki siz ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Orantısız güç uygulanması elbette yanlış olabilir ancak tüm teşkilatı terörizm ile suçlamak da suç sayılıyor haberiniz olsun.
Dilek Doğan'ı da bu zihniyet öldürdü işte.
Polis baskınında silahsız birinin öldürülmesi elbette kabul edilemez ancak şahsın birden çok arkadaşının canlı bomba ve militan olması kafa karıştırıcı. Bu durumun olması onunda militan olduğu anlamına gelmiyor. Suç şahsidir. Ortada iki ihtimal var. Ya personel eğitimsiz yanlışlıkla silah ateş aldı yada kameranın orayı çekmediği tarafta bir arbede yaşandı. Neden bir polis sadece DHKPC sempatizanını kayda alınan baskında vurup hem işinden hem özgürlüğünden olsun ki? Yanlış hatırlamıyorsam 8 ila 12 yıl hapis cezası aldı. Diğer bir konu DHKPC ve PKK ikilisinin bu ülkeye verilen zararları vs. Güvenlik güçlerinin suçlu bulunduğu sivil kayıplar. İlk duruma sessiz kalıp ikinci durum ve benzerlerini savunanlar benim gözümde iyi niyetli değildir.

Son olarak bu sözüm size değil. "Kadıköy, Cihangir ve tatlı su" solcularına. Tunceli isyanı ve onun nasıl bastırıldığını tarafsız biçimde araştırın. Dönemin şartları gereği bu konuya hak verebilirsiniz. Eğer bir fikri savunuyorsanız doğrusuyla ve yanlışıyla kabul edin ve dönemin şartlarını unutmayın. Sayın Sabiha Gökçen, Atatürk'e isyanı nasıl bastırdığını zaten anlatmıştı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle tam olayı bilmiyorum ama özellikle sivil polisler zaten genel olarak diyorum kafadan kırıklar. Yani orantısız güç kullanabilirler. Normal polis de kullanabilir. Mesela o adam karşısındakine artistlik yapmaya çalışmış olabilir, polise mukavemet göstermiş olabilir. O olay sonrasında bu şekilde muamele görmüş olabilir. Keşke öncesinde kayıt edilseymiş. Bu şekilde çekilen videolar tam bir kanıt niteliği taşımaz taşıyamaz çünkü olayın öncesi yok. Şiddet uygularken çekse ne olur olay nasıl gelişmiş belli değil. Belki bambaşka bir olay yaşanmıştır. Bu yüzden polisler hakkında kötü düşünmek yanlıştır. Ve birçok kişi bu şekilde düşünmediği için bu yanlışa düşüyor. Belki de bir suçu yoktu canı istedi şiddet uyguladı. Olabilir, olmaz kesinlikle yapmaz demiyorum. Ama olayı tam net görmeden yorum yapmak yanlış.

Amerika'da ırkçılık sonucunda ölen bir sürü insan var. Bu polisler de açığa alınıyor ama normal işine geri dönüyor. Yanlış varsa bütün dünyadaki her yerde illa ki bir yanlış var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cezai ve Hukuki yaptırımı konusu:
Polislerin, sarhoş kişiyi karakola çekip kemik kırığına neden olacak şekilde yaralamaları eylemlerinin , kasten yaralama suçunu değil TCK.nun 94. ve 95. maddelerinde belirtilen “işkence suçu”nu oluşturduğu , mağdurun kemikleri kırık olduğu ve darp edildiği halde bunu adli rapora yazmayan doktorun da görevi kötüye kullanma suçundan (TCK 257/2) cezalandırılması gerektiği düşünülmüştür.
Olay o kadar derin ve ince ki kardeşim sizin gibi pasif ve yobazlaşmış insanlar maalesef ki anlamaz ve sürekli ezikliğe ve ezilmeye mahkumdur. Açıp araştırdığın zaman videoda dayak yiyen çocuk şayet karşılık vermediyse, polise el kaldırmadıysa % bir milyon haklı. Sözlü bir şekilde polise karşılık verdiyse yine haklı. Polis dediğin döver, polis dediğin öldürür ama hepsinin yaşanması için de zorunluluk durumu gerekli. Sen durduk yere sokakta birine kafa atsan burnunu kırsan küfür etsen dahi seni mahkemeye verse yine sen kaybedersin. Sizin gibi pasifleşmiş insanlarla daha fazla muhabbet edilmeyeceğini biliyorum.
Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline. İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
''Polisimiz melektir, askerimiz melektir, din adamları haram yemez günah işlemez, siyasetçilerimiz vatan için ölürler.'' Bu bağnaz görüşlerden kurtulun artık, bu insanlar herkes gibi insan yanlış da yapabilir, günah da işleyebilir, kötü bir insan da olabilir. Her zaman haklının yanında, doğrunun yanında olmak lazım. Kendisi ile aynı fikirde olmayanlara da direk sen hainsin, teröristsin diyenlerin ciddi eğitim alması lazım. Cahillikten ne konuştuklarını bilmiyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu savunan var mı ya ? Adam polise mi vuracaksın diye nutuklar atıyor. Bu hale gelmesinin tek sebebi polistir, hakkıdır, alkollü hak etti gibisinden konuşanlardır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer videonun evveli varsa ve düzenli inceleme yapılırsa hakkında tutanak tutulup savcılığa sevk edilir. Soruşturma açılır. Davası sona erene kadar açığa alınır. Görevi kötüye kullanmaktan işlem yapılır. Bütün polisler bütün bekçiler böyledir demek doğru değil. Benim tanıdığım görevini layığıyla yapan birçok polis ve bekçi var. Lütfen genelleme yapmayın. Ayrıca FETÖ'den sonra giren eğitimsiz emniyet personelinin oranı sadece %10'larda(tahmin edilen). Onu da yavaş yavaş eğitiyorlar. Siz şanssızsanız, eğitimsizine denk geliyorsanız bir şey diyemem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma sapan videolarla gelip burada algı yapmayın. Videodaki motosikletli şahıs alkollü ve motor kullanıyor, onu belirtmeden sadece videonun ufak bir kısmını gösterip aklınızca polisi kötü göstermeye, insanları kışkırtmaya çalışıyorsunuz. Bu yaptığınız suçtur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı