THH basvurusu nasıl yapılır?

Evet, şu anda yetersiz ve sonunda şikayet düşürülerek boşuna zaman kaybettirir.
Tamamdır hocam sanırım bunu fiziki bir şekilde yapmam gerekiyormuş. Şikayetimi yarın geri çekmek istediğim hakkında mesai saatlerinde ilimdeki daireyi telefon ile arayacağım. Umarım şehir değiştirmem gerekmez çümkü şuan başka bir ilde ikamet etmekteyim. Cuma günü dönmeyi düşünüyorum. Savunma istense dahi şikayetimi geri çekebilmem mümkün mü ?

Tamamdır hocam sanırım bunu fiziki bir şekilde yapmam gerekiyormuş. Şikayetimi yarın geri çekmek istediğim hakkında mesai saatlerinde ilimdeki daireyi telefon ile arayacağım. Umarım şehir değiştirmem gerekmez çümkü şuan başka bir ilde ikamet etmekteyim. Cuma günü dönmeyi düşünüyorum. Savunma istense dahi şikayetimi geri çekebilmem mümkün mü ?
Başvuru yapılan THH'ye gitmen gerekiyor. Herhangi bir THH'ye giderek işlem yaptıramazsın.

Uzaktan şikayetini geri çekebilmen için Cimer üzerinden "ilgili x tüketici hakem heyetine" diye başvuru numaran ile geri çekme sebebin ile şikayetini çekmek istediğini Ticaret Bakanlığına göndererek belirtebilirsin. Karara varıldığında tüketici talebi ile geri çekildi ifadesi geçer.

Fakat her şekilde ya başvurunu bulunduğun ilde yapman ya da karar sonunda eğer kararı uygulamakta sorun yaşarsan kararın icra/haciz süreci için ikametine dönmen gerekiyor.

Başvuru yapılan THH'ye gitmen gerekiyor. Herhangi bir THH'ye giderek işlem yaptıramazsın.

Uzaktan şikayetini geri çekebilmen için Cimer üzerinden "ilgili x tüketici hakem heyetine" diye başvuru numaran ile geri çekme sebebin ile şikayetini çekmek istediğini Ticaret Bakanlığına göndererek belirtebilirsin. Karara varıldığında tüketici talebi ile geri çekildi ifadesi geçer.

Fakat her şekilde ya başvurunu bulunduğun ilde yapman ya da karar sonunda eğer kararı uygulamakta sorun yaşarsan icra/değişim sürecin için ikametine dönmen gerekiyor.
@trustright Hocam cuma günü ikamet ettiğim şehre dönmüş olacağım yarın arayıp ilgili ikamet ettiğim ildeki mahkemeye bunun bilgisini vereceğim. Şikayetimi geri çektikten sonra bir daha başvurma şansım olacaktır değil mi. Hiç araştırmadan aceleye getirmişim maalesef. Acemiliğime geldi diyelim. Oysaki çok fazla delil toplamıştım. Neyse tecrübelendim diyelim teşekkür ederim yardımlarınız için.

@trustright Hocam cuma günü ikamet ettiğim şehre dönmüş olacağım yarın arayıp ilgili ikamet ettiğim ildeki mahkemeye bunun bilgisini vereceğim.
Şu anda süreçte mahkeme herhangi bir şekilde yetkiye sahip değil. Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi birbirlerinden ayrı süreçlere sahip kurumlar. Yani muhattap olman gereken kurum direkt Tüketici Hakem Heyeti, mahkeme değil.
Şikayetimi geri çektikten sonra bir daha başvurma şansım olacaktır değil mi.
Evet, yeniden başvuruda sorun olmaz.

Şu anda süreçte mahkeme herhangi bir şekilde yetkiye sahip değil. Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi birbirlerinden ayrı süreçlere sahip kurumlar. Yani muhattap olman gereken kurum direkt Tüketici Hakem Heyeti, mahkeme değil.

Evet, yeniden başvuruda sorun olmaz.
@trustright hocam evet kusura bakmayın. yanlış yazmışım. Yarın arama gerçekleştireceğim. Bu halde bile kazanacağımı düşünüyorum fakat garantiye almakta fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı