Aygıt Yöneticisi Açılmama Sorunu

• Konuyu başlatan HeNiX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 29.113
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Aygıt yöneticisini açmaya çalıştığımda “Bu uygulama güvenliğiniz için engellendi. Bir yönetici bu programı çalıştırmanızı engelledi. Daha fazla bilgi için yöneticiye başvurun.” hatasını alıyorum. Sfc/ scannow, dism online repair ve Microsoft’un web sitesinden indirdiğim imaj dosyasıyla Windows dosyalarını düzelttim ancak hala aynı sıkıntıyla karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım?

Çözüm
Yönetici Hesabınızdan, standart hesabınıza Yönetici tanımlaması yapınız. Akabinde Yönetici hesabından CMD'yi yönetici ile çalıştır diyerek "mmc devmgmt.msc" yazınız ve enter'a basınız. Bu şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
Şimdi ben bilgisayarımı 2017 yılında almıştım ve o zamandan bu yana hiç format atmadım. Windows'u n11'den aldığım kod ile etkinleştirmiştim. Şimdi format attığım zaman yeniden kod almam gerekecek mi yoksa bu kod geçerli olacak mı?
Ben format attığımda Microsoft hesabıma kayıtlı olan ürün anahtarı ile Windows etkinleştiriliyor eğer senin aldığın kodda hesabına kaydedilmişse o kod ile etkinleştirebilirsin sanırım.

Nasıl çözüleceğini bilmiyorum ama önemli verilerini yedekleyip format atarsan çözülebilir.
Bir de şey sormak istiyorum. Sorun sanırım sistem geri yükleme yapılarak da çözülebiliyormuş ancak benim bilgisayarımda hiç sistem geri yükleme noktası yok. Şu an geri yükleme noktası oluşturursam, şu ana geri döneceğinden dolayı bir şey fark etmez değil mi?
Ben format attığımda Microsoft hesabıma kayıtlı olan ürün anahtarı ile Windows etkinleştiriliyor eğer senin aldığın kodda hesabına kaydedilmişse o kod ile etkinleştirebilirsin sanırım.
Hesabıma kaydedip kaydedilmediğini nasıl öğrenebilirim peki?

Bir de şey sormak istiyorum. Sorun sanırım sistem geri yükleme yapılarak da çözülebiliyormuş ancak benim bilgisayarımda hiç sistem geri yükleme noktası yok. Şu an geri yükleme noktası oluşturursam, şu ana geri döneceğinden dolayı bir şey fark etmez değil mi?
Sorunu yaşamadığın bir dönemde geri yükleme noktası oluştursaydın o zaman işe yarayabilirdi ama şuan sorunu yaşadığın için o işlem işe yaramayabilir.

Bende de aynı sorun vardı, regedit açılmıyordu ve dolayısıyla aygıt yöneticisi falan da... Muhtemelen PC'nde virüs var, çözümünü söyleyeyim sana.

CTRL Alt Delete yapıp Görev Yöneticisi'ni başlat, orada işlemler var, smss exe diye bir şey var. O virüs yani sahte bir sistem dosyası. Dosya konumuna falan gidersen zaten anlarsın. "WINDOW/SYSTEm32" diye bir yere yönlendiriyor ama öyle bir yer yok PC'de.

Neyse, ona sağ tıklayıp görevi sonlandır de, sorunun çözülecek. Sonrasında MSConfig'e gir, başlatma kısmında "Z 3 r 0 _ X" diye bir şey varsa ondan tiki kaldır, yoksa PC'yi her başlattığında o smss.exe dosyasının görevini sonlandırman gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı