Aygıt Yöneticisi kendi kendine ekran kartını devre dışı bıraktı

woztoo

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm. Oyun oynarken PC biraz ısındı ve çıktığımda bir anda görüntü gitti. PC'yi tekrar başlattığımda bu bilgisayara Windows düzgün kurulmamış gibi gözüküyor yazısıyla karşılaştım ve devam et seçeneğine tıkladım. Ardından PC'yi açtığımda ekranın 60 Hz olduğunu gördüm ve çözünürlük değiştirme vb. gibi seçenekler devre dışıydı. Aygıt yöneticisine baktığımda sistemin otomatikman ekran kartını devre dışı bıraktığını gördüm. Bu neden olabilir?

Bilgisayar ısındığına göre ekran kartının malesefki yanmış olma ihtimali yüksek bana bir işlemci modelini atabilme şansın varmı birazdaha detaylı birşeyler söylemem için lazım

Veya kendini korumaya alma ihtimalide var ekran kartının fazla ısınmasından kaynaklı olarak

Bilgisayar ısındığına göre ekran kartının malesefki yanmış olma ihtimali yüksek bana bir işlemci modelini atabilme şansın varmı birazdaha detaylı birşeyler söylemem için lazım

Veya kendini korumaya alma ihtimalide var ekran kartının fazla ısınmasından kaynaklı olarak
Ama hocam ekran kartından görüntü almak için ekran kartına görüntü kablosunu takmak lazım. Eğer yansaydı görüntü ekran kartından gelmezdi. Arkadaşta dememiş zaten görüntü kablosunu ekran kartından çıkarıp anakarta taktığını. Muhtemelen Windows Update kendi kendine farklı bir ekran kartı driver kurmuş olabilir.

Ama hocam ekran kartından görüntü almak için ekran kartına görüntü kablosunu takmak lazım. Eğer yansaydı görüntü ekran kartından gelmezdi. Arkadaşta dememiş zaten görüntü kablosunu ekran kartından çıkarıp anakarta taktığını. Muhtemelen Windows Update kendi kendine farklı bir ekran kartı driver kurmuş olabilir.

İşlemci numaranı bu yüzden istedim bazı işlemciler içlerinde kendi grafik işleyicilerini bulundurur tahminimce kendini koruma modunada almış olabilir hadi gel bunu nasıl anlayacağımıza bakalım.

Aygıt yöneticisini aç ve görüntü bağdaştırıcı sekmesini genişlet Orada ekran kartın varsa sağ tıkla ve etkinleştir seçeneği varsa işaretle bu ekran kartın eğer sıcaklığa bağlı kendini koruma moduna almış ise yeniden etkinleştirir

ama daha beteri aygıt yöneticisinde hiç ekran kartı gözükmüyorsa malesef sıkıntı daha büyüktür

eğer gözüküyo ve etkinleştirdiğin halde düzelmediyse driverlerde sıkıntı vardır ki bunun olacağını zannetmiyorum çünkü zaten ekran kartın sağlam ve çalışır vaziyette imiş

arkadaşlar güncelleme : (bilgisayarımın özellikleri işlemci ryzen 5 5600 ekran kartı rx 6600)
ben bu devre dışı bırakıldıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve tekrar aktifleştirdim geri eski haline geldi sıkıntı olmadı,sıcaklık değeri çok anormal değildi 68-70 derece arasında geziyordu, dediğim gibi ekran kartını tekrardan aktifleştirdim ve bir sorun olmadı merak ettiğim şey neden oldu, bir sıkıntı olur mu veya pcde bir sorundan kaynaklı mı böyle birşey olduğuydu.

arkadaşlar güncelleme : (bilgisayarımın özellikleri işlemci ryzen 5 5600 ekran kartı rx 6600)
ben bu devre dışı bırakıldıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve tekrar aktifleştirdim geri eski haline geldi sıkıntı olmadı,sıcaklık değeri çok anormal değildi 68-70 derece arasında geziyordu, dediğim gibi ekran kartını tekrardan aktifleştirdim ve bir sorun olmadı merak ettiğim şey neden oldu, bir sıkıntı olur mu veya pcde bir sorundan kaynaklı mı böyle birşey olduğuydu.
Windows, ekran kartı sürücüsü bir işlemi uzun süre cevaplamazsa "GPU yanıt vermiyor" deyip kendini devre dışı bırakabilir. Bu durum, senin yaşadığın gibi aniden görüntü gidip, sürücü düşüp sonra sistemin “ekran kartı yokmuş gibi” davranmasına neden olur. bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ben en başta biraz ısındı diyince yanma ihtimalini ortaya koydum seni telaşlandırdıysam özür dilerim :D

şimdi tekrardan oldu bu devre dışı bırakma olayı, ddu ile driveri kaldırıp tekrar yükleyip deneyeceğim olmazsa bilgisayarcıya götüreceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı