"Aygitinizin onarılması gerekiyor" hatası

Hamza Terzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance 3200mhz cl16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 evo plus 500 gb (2 adet)
Ekran kartı
Asus TUF 6900xt oc versiyon
Anakart
Msi B550 tomahawk
İşlemci
Amd ryzen 7 3800x
Bilgisayar açılırken mavi ekran geliyor ve kurtarma ekranı seçeneği gözüküyor. Tüm diskleri silerek. Windows 10 ve 11'i tekrar yükledim. 2 adet M.2 SSD sahibiyim 2'sinde de aynı sorun oldu. Başta bilgisayar kendi kendine kapaniyordu. Minidump dosyalarından RAM diye suphelendik fakat bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Akabinde bir keresinde Windows 11 yükleyince bilgisayarım açıldı, 1 hafta kadar kullandım ve yeniden açarken tekrar mavi ekran oldu. Gerçekten sıkıştım kaldım. Bu işin ehli biri yardımcı olsa? Yeter ki kurtarsam.

Dosya Ekleri

• 20220612_204159.jpg
    20220612_204159.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hataları alırken XMP ayarı açık mıydı?

RAM testlerini yaparken kapadım. Ama haricinde surekli acik.
Bu hataları alırken XMP ayarı açık mıydı?

Enteresan olan aynı sorun mevcutken Windows 11 format atarak yükledim açıldı 1 hafta boyunca sorunsuz kullandım. Bu kendi kendine nasıl tekrar ediyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki bellekte takılıyken X.M.P açıp Memtest86 testi gerçekleştirin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mavi Ekran konunuz da ben yardımcı olmaya çalışmıştım hatırladıysanız. Geri dönüş yapsaymışsınız sorunun kaynağını bulacakmışız aslında.

İki bellekte takılıyken XMP açıp Memtest86 testi gerçekleştirin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mavi ekran konunuz da ben yardımcı olmaya çalışmıştım hatırladıysanız. Geri dönüş yapsaymışsınız sorunun kaynağını bulacakmışız aslında.

Pardon hatırimda kalmamış. 2 RAM takılıyken test yaptım. Hatta meselenin en başında hata veren bir RAM vardı. Onu servise gönderdim. Sağlam raporu ile geri geldi akabinde tekrar test ettim bende de sağlam göründü. Sonra tekrar testler yaptım ama RAM lerde hiçbir sorun bulamadım.

Memtest86 yanlış bilgi göstermez hocam. Siz bir X.M.P açık bir X.M.P kapalı yapmışsınız testleri. Her şey karışmış. X.M.P kapalı şekilde hata vermemesinin sebebi donanımsal arıza olmaması. X.M.P açık şekilde hata vermesinin sebebi ise belleklerin uyumsuz olması. Tabii bu benim fikrim. Eğer bu tezi çürütmek istiyorsanız bahsettiğim şekilde X.M.P açık olacak şekilde bellek testi gerçekleştirin ve sonuçları paylaşın. 🙂

Memtest86 yanlış bilgi göstermez hocam. Siz bir XMP açık bir XMP kapalı yapmışsınız testleri. Her şey karışmış. XMP kapalı şekilde hata vermemesinin sebebi donanımsal arıza olmaması. XMP açık şekilde hata vermesinin sebebi ise belleklerin uyumsuz olması. Tabii bu benim fikrim. Eğer bu tezi çürütmek istiyorsanız bahsettiğim şekilde XMP açık olacak şekilde bellek testi gerçekleştirin ve sonuçları paylaşın. 🙂

Bakın şu anda XMP'yi kapattım ve yeniden Windows 10 yükledim ve bilgisayar açıldı. Bu nasıl bir enteresanliktir aklım almıyor. Geçen seferde aynısı oldu. Bence tekrar olacak. Acaba ben RAM'leri surekli çıkarıp taktım bir ara. RAM soketlerinde bir sorun olabilir mi? Simdi en son Windows'u yuklemeden RAM'leri soketin icine bastırarak denedim.
Memtest86 yanlış bilgi göstermez hocam. Siz bir XMP açık bir XMP kapalı yapmışsınız testleri. Her şey karışmış. XMP kapalı şekilde hata vermemesinin sebebi donanımsal arıza olmaması. XMP açık şekilde hata vermesinin sebebi ise belleklerin uyumsuz olması. Tabii bu benim fikrim. Eğer bu tezi çürütmek istiyorsanız bahsettiğim şekilde XMP açık olacak şekilde bellek testi gerçekleştirin ve sonuçları paylaşın. 🙂

Yine de bellek testi yapayım mı?

Dosya Ekleri

• 20220613_224632.jpg
    20220613_224632.jpg
    65,5 KB · Görüntüleme: 46
Hocam ben size defalarca sorunun kaynağını söyledim hala ne enteresanı? Bellekleriniz uyumsuz işte. X.M.P açıkken hata veriyor kapalıyken vermiyor. Bilgisayar en son dile gelip Mors alfabesiyle Bellekler Uyumsuz mesajı verecek hala tartışmaya devam ediyoruz.

Soketle düzeldiğini zannetmiyorum. X.M.P olacak şekilde sistemi test edin ve sonuçlardan haberdar edin.

Hocam ben size defalarca sorunun kaynağını söyledim hala ne enteresanı? Bellekleriniz uyumsuz işte. XMP açıkken hata veriyor kapalıyken vermiyor. Bilgisayar en son dile gelip mors alfabesiyle bellekler uyumsuz mesajı verecek hala tartışmaya devam ediyoruz.

Soketle düzeldiğini zannetmiyorum. XMP olacak şekilde sistemi test edin ve sonuçlardan haberdar edin.

Belleklerimi 2020'den beri kullanıyorum. Ve ikisi de aynı marka aynı MHz o yüzden mantıklı gelmedi kusura bakmayın ama sizin için test edeceğim tekrar cunku başka çarem kalmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı