"Aygitinizin onarılması gerekiyor" hatası

Hamza Terzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance 3200mhz cl16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 evo plus 500 gb (2 adet)
Ekran kartı
Asus TUF 6900xt oc versiyon
Anakart
Msi B550 tomahawk
İşlemci
Amd ryzen 7 3800x
Bilgisayar açılırken mavi ekran geliyor ve kurtarma ekranı seçeneği gözüküyor. Tüm diskleri silerek. Windows 10 ve 11'i tekrar yükledim. 2 adet M.2 SSD sahibiyim 2'sinde de aynı sorun oldu. Başta bilgisayar kendi kendine kapaniyordu. Minidump dosyalarından RAM diye suphelendik fakat bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Akabinde bir keresinde Windows 11 yükleyince bilgisayarım açıldı, 1 hafta kadar kullandım ve yeniden açarken tekrar mavi ekran oldu. Gerçekten sıkıştım kaldım. Bu işin ehli biri yardımcı olsa? Yeter ki kurtarsam.

Dosya Ekleri

• 20220612_204159.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle düşünmeyin hocam. Kit olarak satın alınan belleklerde bile yaşanabiliyor bu sorun.

XMP açık şekilde test başlattım. Çalışıyor şu anda.

Öyle düşünmeyin hocam. Kit olarak satın alınan belleklerde bile yaşanabiliyor bu sorun.

Test te hata çıkmazsa bir öneriniz var mı? Bana hata çıkmayacak gibi geliyor çünkü daha önceki hataları en başında bulmuştu.

Dosya Ekleri

• 20220613_230734.jpg
    101,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Test te hata çıkmazsa öneriniz varmi. Bana hata çıkmayacak gibi geliyor çünkü daha önceki hataları en başında bulmuştu.
Hata çıkmaz ise X.M.P kapalı şekilde test etmenizi isteyeceğim. Yine hata çıkarsa bu sefer konudan elimi ayağımı çekeceğim.

Hata çıkmaz ise XMP kapalı şekilde test etmenizi isteyeceğim. Yine hata çıkarsa bu sefer konudan elimi ayağımı çekeceğim.

Bence gerçekten RAM'lerle ilgili bir sorun yok. Öyle olsaydı 1 hafta boyunca kullanamazdim ilk mavi hatadan sonra duzeldi ve 1 hafta sonra tekrar aynı duruma girdi. Bir sure sonra tekrar mavi hata verirse şaşırmam. Ama bu neden kaynaklanabilir bunu aklım almıyor. Far Cry 6'yi bitirdim bu süreçte 4K da. 1 haftalık süreçte.

Bence gerçekten RAM'lerle ilgili bir sorun yok.
Yanlış anlaşılma olmasın. X.M.P kapalı şekilde test etmenizi isteyeceğim derken testi değil sisteminizi kast ettim. Ben şahsen X.M.P açıkken hata vereceğini düşünüyorum. Eğer vermez ise dediğim gibi konudan ayrılacağım.

Konu hakkında nereden yardım bulacağım. Bir öneriniz var mı? Gerçekten açıklaması zor ve uzun bir konu.

Konu hakkında nereden yardım bulacağım. Bir öneriniz var mı? Gerçekten açıklaması zor ve uzun bir konu.
Bilgili arkadaşları etiketleyip, cevap vermelerini beklemekten başka şansımız yok fakat ben X.M.P olmasa bile sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü siz kendiniz belirtmişsiniz eskiden hata almıştım diye. Memtest86 kura çekerek sonuç göstermiyor sonuçta.

Söylediğim gibi defalarca test yaptım bu RAM'lere hatta hata verdiğinde servise gönderdim servis bile hata yok olarak donus yapti. Gelincede tekrar testleri yaptim ve sorun goremedim. Bu arada tanıdığınız kişileri etiketlerseniz çok mutlu olurum.

RAM testlerini şu an yapıyorsunuz değil mi bu arada?

Testlerde hata çıkmaz ise o zaman etiketleyeceğim.

RAM testlerini şu an yapıyorsunuz değil mi bu arada?

Testlerde hata çıkmaz ise o zaman etiketleyeceğim.

4. testte elektrikler gitti o ana kadar hiçbir hata vermedi. Şansa.
Aktif olarak sabah açtım ve karsima çıkan görüntüler. Testi yeniden başlattım. Zaten açılmıyor PC.

Dosya Ekleri

• IMG-20220614-WA0000.jpeg
    248,1 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG-20220614-WA0004.jpeg
    56,7 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG-20220614-WA0002.jpeg
    58,6 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Konu hakkında çok bir bilgiye sahip değilim fakat ntoskrnl.exe bellek kullanımı ile ilgili bir şey imiş. Ayrıca fotoğraftaki görüntü bozukluğu da tam bir RAM arızasına benziyor.
Belki de anakartın bellek yuvasında sorun vardır.
Şansınız var ise bir bilgisayarcıdan başka bir RAM alıp denemenizi öneririm
Yine de bir bilene soralım.
@Yener K.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…