"Aygitinizin onarılması gerekiyor" hatası

Hamza Terzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance 3200mhz cl16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 evo plus 500 gb (2 adet)
Ekran kartı
Asus TUF 6900xt oc versiyon
Anakart
Msi B550 tomahawk
İşlemci
Amd ryzen 7 3800x
Bilgisayar açılırken mavi ekran geliyor ve kurtarma ekranı seçeneği gözüküyor. Tüm diskleri silerek. Windows 10 ve 11'i tekrar yükledim. 2 adet M.2 SSD sahibiyim 2'sinde de aynı sorun oldu. Başta bilgisayar kendi kendine kapaniyordu. Minidump dosyalarından RAM diye suphelendik fakat bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Akabinde bir keresinde Windows 11 yükleyince bilgisayarım açıldı, 1 hafta kadar kullandım ve yeniden açarken tekrar mavi ekran oldu. Gerçekten sıkıştım kaldım. Bu işin ehli biri yardımcı olsa? Yeter ki kurtarsam.

Dosya Ekleri

• 20220612_204159.jpg
    20220612_204159.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye en yakın olan kalsın. Yani 2 oluyor. Bazı anakartlarda A2 de olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ihtimali var. Başlangıçtaki görüntü bozulması buna işaret olabilir. Tek RAM ile de aynı ise buna odaklanılabilir.

Aslında ihtimali var. Başlangıçtaki görüntü bozulması buna işaret olabilir. Tek RAM ile de aynı ise buna.

Aslında ihtimali var. Başlangıçtaki görüntü bozulması buna işaret olabilir. Tek RAM ile de aynı ise buna odaklanılabilir.

Ben 2 senedir kullanıyorum RAM'leri sorunsuz olarak bence yüzde 90 ihtimal ekran karti RAM'leri kaynaklı sorun ama anlayamadığım ben bunu servise nasıl açıklayabilirim? Cunku görüntü veriyor cihaz.

O görüntü bozulması kanıt olabilir. Buraya attığınız resimle gönderebilirsiniz.

Elimde bir RX560 var karti çıkarıp onu takip XMP açarsam bence olayı destekleriz. RX560 da uzun suredir bende kullandığım bir kart.

Bu arada Minidump RAM arızası ekran kartına ait olabilir doğru mudur?

Memory Manegement hatası çoğunlukla RAM kaynaklı fakat HDD ve düşük de olsa VRAM de olabilir. Hatta OC yapılan işlemci kaynaklı bile olabilir.

Hocam konuyu baştan sona okudum, bence de ekran kartı kaynaklı. Özellik ile en son atılan fotodaki kilit ekranındayken görüntü bozulması iyice ekran kartı tarafına yöneltiyor beni.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı