Aylık 4000 TL para ile ne yapmalıyım?

Borsayı hakkında hiç bi bilgin yok bu işi kumarla karıştırıyorsun
1-) Kumar diyen ben değildim ama şimdi diyorum. Evet, kumardan pek bir farkı yok.
2-) Sanırım senin hiç bir bilgin yok. Oynamaya devam et öğrenirsin kumar mı değil mi.

Param değer kaybetmesin diye borsada sağlam firmalara yatırım yaparsan kumar olmaz ama para kazanmak istersen risk alırsın ve kumardır. Kumar adına herşey vardır.

EK: Bugün 250.000 TL olan birşey yarın 250 TL olabiliyorsa bir yerde ya da tam tersi buna kumar, oraya da kumarhane derler.

Son düzenleme:
@494528 doğrudur, borsa hakkında pek bir fikrimin olduğu söylenemez. Söyleyin, bilgilenelim :) Neden olmasın?
Borsada trader değil yatırımcı( inv
1-) Kumar diyen ben değildim ama şimdi diyorum. Evet, kumardan pek bir farkı yok.
2-) Sanırım senin hiç bir bilgin yok. Oynamaya devam et öğrenirsin kumar mı değil mi.
Param değer kaybetmesin diye borsada sağlam firmalara yatırım yaparsan kumar olmaz ama para kazanmak istersen risk alırsın ve kumardır. Kumar adına herşey vardır.

EK: Bugün 250.000 TL olan birşey yarın 250 TL olabiliyorsa bir yerde ya da tam tersi buna kumar, oraya da kumarhane derler.
Yanlış biliyorsun borsa en iyi yatırım aracıdır .Borsada katkıyı bileşik etkiyle elde edersin yani getirilerin birleşmesiyle,
5000 tl ana para ile başlayıp her ay 100 tl ekleyip birikim yaparsan 10 yılın sonunda 17000 tl n olur ama bu parayı birikim yerine borsaya yatırım yaparsan borsanın yıllık %10 yükselmesi durumunda 10 senenin sonunda 33 bin tl n olur. Borsada özellikle yatırım fonu alıp işi bilenlere bırakıyorsan veya kendini bu işte eğitip güzel şirketleri alıyorsan uzun vadede zarar etme oranın çok düşüktür. Paranın değerinide korursun üstünede para kazanırsın. Mesela 1 sene önce borsanın devlerinden FROTO yu alsaydın bugün paranı 3 e katlamış olacaktın.

@ayykiyamam Bildiklerini söylersin bizde teşekkür ederiz. Borsa hakkında 3 - 5 şey öğrendin diye tanımadığın birine '' birşey bilmiyorsun'' gibi yanlış ithamlarda bulunma. Elbette biz de biliyoruz borsanın kumarhanede oynanan tamamen şansa bağlı kumar gibi olmadığını.

Borsa profesyonel yatırımcılar için yatırım aracı olabilir ama benim gibi sağdan soldan duyumla, youtube kanalıyla vs kolay para kazanmak amacı ile oynarsan, Efe oynarsa ki zaten 4K da kaybetmiş, Ali Veli için amcamın oğlu, halamın kızı için kumardır.

Yıllardır gözlerini 1 dakika bile ayırmadan telefonda borsa takip eden profesyonel borsa yatırımcısı olan bir arkadaşım ki büyük yatırımcı 10 yılda kazandığını 1 ayda kaybedebiliyorsa....

FED faiz yükseltecek mi düşürecek mi ye yatırım yapıyorsun. İlerde olması muhtemel ama olmayabilecek hatta sonuçları beklediğinden farklı olabilecek bir şeye.
AKP seçimlerden mağlup mu çıkacak galip mi'ye yatırım yapıyorsun.

Fenerbahçe ile Çorumspor maçına iddia oynamaktan farkı ne?
(Evet farklı ama benzemiyor mu yani? )
Burada da akıllı mantıklı olan Fener kazanır der ama nihayetinde kumardır.

Yaa, kumar kelimesini de direk kumarhane kumarı gibi algılıyorsun sen zannedersem.
Yata yata para kazanacaksın, kumar faktörü olmayacak, oh ne ala.

Son mesajımdır.

**************************************************************************************
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE Sana yazması gereken mesajı bana yazdı. Senin yüzünden düştüğüm hale bak ya, sardın başıma. :)

Son düzenleme:
@ayykiyamam Bildiklerini söylersin bizde teşekkür ederiz. Borsa hakkında 3 - 5 şey öğrendin diye tanımadığın birine '' birşey bilmiyorsun'' gibi yanlış ithamlarda bulunma. Elbette biz de biliyoruz borsanın kumarhanede oynanan tamamen şansa bağlı kumar gibi olmadığını.

Borsa profesyonel yatırımcılar için yatırım aracı olabilir ama benim gibi sağdan soldan duyumla, youtube kanalıyla vs kolay para kazanmak amacı ile oynarsan, Efe oynarsa ki zaten 4K da kaybetmiş, Ali Veli için amcamın oğlu, halamın kızı için kumardır.

Yıllardır gözlerini 1 dakika bile ayırmadan telefonda borsa takip eden profesyonel borsa yatırımcısı olan bir arkadaşım ki büyük yatırımcı 10 yılda kazandığını 1 ayda kaybedebiliyorsa....

FED faiz yükseltecek mi düşürecek mi ye yatırım yapıyorsun. İlerde olması muhtemel ama olmayabilecek hatta sonuçları beklediğinden farklı olabilecek bir şeye.
AKP seçimlerden mağlup mu çıkacak galip mi'ye yatırım yapıyorsun.

Fenerbahçe ile Çorumspor maçına iddia oynamaktan farkı ne?
(Evet farklı ama benzemiyor mu yani? )
Burada da akıllı mantıklı olan Fener kazanır der ama nihayetinde kumardır.

Yaa, kumar kelimesini de direk kumarhane kumarı gibi algılıyorsun sen zannedersem.
Laptop fiyatı acaba düşer mi çıkar mı stoklar biter mi kampanya olur mu vs düşünerek verdiğin kararlar bile bir nevi kumardır bilesin.
Biraz kaba konuşmuş olabilirim kusura bakma ergen-genç arkadaşların borsadan soğutulmasına dayanamıyorum. 10 yıldır yatırım yapan arkadaşın 1 ayda tüm kazancını kaybedebiliyorsa arkadaşın “yatırımcı” değil “trader” dır. Çünkü böyle bi kayıp anca çarpanlı işlem yaparsan veya çok sık başarısız al-sat işlemi yaparsan olur.
Yatırım bilgisi olmayan insanlar için yatırım fonları var. Türkiyede çok bilinmeselerde Amerika gibi yerlerde çok yaygınlar. Yatırım 1-2 yıllık yapılmaz uzun vadeli yapılır ihtiyacın olursa bi kısmını bozdurursun mesela önceki örnekten ilerliyim 5000₺ ile başlayıp her ay 100 tl ekleseydin yıllık %10 kar ile 30 yılın sonunda 293 bin ₺ n olurdu aylık 1000 ekleseydin 2.1 milyon tl n olurdu ( %10 son 30 yıl abd borsası sp500 ortalama yıllık getirisi).

Selam arkadaşlar. 17 yaşındayım. Aylık 4K maaşım var. Daha önce açtığım konularda Binomo'da 4K para kaybettiğimden bahsetmiştim. Bunun hala üzüntüsü içerisindeyim. Para benim için büyük dert konusu. Sizce bu yaşımda yine yatırım falan filan mı uğraşsam, yoksa öyle keyfi harcamaları mı yapsam? Ne de olsa bu yaşlarım geri gelmeyecek.

Kesinlikle hisse senetlerine yatırmalısın önümüzdeki hafta için 3 tane halkarz geldi paranı 2 haftada ikiye katlarsın bir kısmını keyfi harcarsın geri kalanını yine hisse senetlerine yatırırsın internetten halkarzları araştır ytd.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı