Aylık 850 TL ile nasıl geçinilir?

@SIOBHAN Bahsettiğiniz beslenmede bütçenin yarısından fazlası tavuğa gidiyor. Bu bahsettiğiniz beslenmeyi amatör-ortalama sporcular yapıyor. Arkadaş ben fitness ile uğraşıyorum dememiş. Ortalama 100gr proteinle ne yapacak bu kişi? Ortalama 70-80 kg bir bireye günlük 50 gr protein fazlasıyla yeterlidir. Bu durumda önerdiğiniz beslenme çok yüzeysel ve arkadaş için uygun kaçmamaktadır.

Hocam neden 850 çok merak ettim.

Adam sağlık deyince 300-400 TL lik zeytinyağını öneren mi diyor bunu? Full makarna yesin hatta noodle yesin o zaman

Haklısınız kahvaltı zaten yapamıyorum bazen simit alıyorum okul günlerinde. Abur cubur reyonuna bile gitmiyorum zaten. Ucu ucuna yetiştirilir sanırsam. Spor yapıyorum evde fakat amacım tabi sağlıklı kalmak bodybuilding işlerine giremem bu bütçeyle.

Hocam neden 850 çok merak ettim.
Herhangi bir gelirim yok bir rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum. KYK 850 TL tek gelirim o şuan.

@SIOBHAN Dostum dediğin şey sana mantıklı geliyorsa ben hiç savunma yapmayacağım. Sızma zeytinyağının litresini şu an ortalama 50-60TL'ye bulabiliyorsun. Sağlıklı beslenen bir birey için bu miktar 1 ay yeterlidir. Yani kurduğun cümleden benim bu arkadaşa 5LT sızma zeytinyağı önerdiğim çıkarılıyor 1 ay için. Ben öyle bir şey demedim fakat genellikle insanlar haklı çıkmak için karşıdakinin sözünü çarpıtabiliyor. Lütfen beni yanlış anlama ama fikrinin olması o fikrin doğru olduğu anlamına gelmiyor. Ben sadece senin yanlış/eksik bildiğin şeyi düzelttim. Tavrın hoş değil.

Yukarıdakine ekleme olarak makarna sağlıklı bir karbonhidrattır. Mühim olan nasıl yapıldığıdır. Yarım paket makarnayı 20-25 gram süzme zeytinyağı ile de yapabilir, 100-150gr margarin ile de yapabilir. Ben sizle bunu oturup sabaha kadar konuşabilirim fakat bu konu sahibine bir şey katmayacaktır. Sizin de fikrinizi 2-3 cümleyle değiştirebileceğimi sanmıyorum. O yüzden uzatmayalım.

Eğer bir evde oturacaksan hayatta kalma ihtimalin yok. Dersen ki ben sokakta kalacağım o zaman hastane, cami veya şehirler arası otogarda kalabilirsin. 3 öğün simit yiyebilirsin veya bazı hayırseverler evsizlere yemek dağıtıyorlar onlardan faydalanabilirsin. Onun dışında yapılabilecek pek bir şey yok.

Hocam KYK geliri demek üniversiteye gidiyorsunuz anlamına geliyorsa üniversitenin ucuz yemeklerinden yiyin, rahatça çıkarırsınız ayı.

Hocam KYK geliri demek üniversiteye gidiyorsunuz anlamına geliyorsa üniversitenin ucuz yemeklerinden yiyin, rahatça çıkarırsınız ayı.
okulum oturduğum yere uzakta. 3 gün gidiyorum toplamda. Devlet üniversitesine gitmediğim için de fiyatları pek ucuz değil.

Hali hazırda evde yaşıyorum bu güne kadar öyle böyle falan gidiyordu bir türlü. Bu ay çok zorlandım ve neredeyse ay sonuna param yetişmedi. Birikmişlerden harcamak zorunda kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…