Aynı ağa bağlı iki PC arası kolay dosya aktarımı

smtglck2000

Megapat
Makaleler
1
Yer
Kilis
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yıllardır PC kullanmaktayım ve bu işe pratik bir çözüm bulamadım. Evde iki PC kullanıyorum. Biri Windows 11 diğeri ise Linux Mint. Bu iki bilgisayar arası sürekli dosya aktarımı yapmam icap oluyor ve aynı ağa bağlı olduğu için disklerle vs. uğraşmak istemiyorum. Aynı ağ üzerinden zahmetsiz bir şekilde sürekli dosya transferi yapabilmemi sağlayacak bir program arıyorum. TeamViewer gibi programların dosya aktarımını kullandım ama pratikte çok işe yarar değil. FTP olarak FileZilla gibi programların işimi göreceğini düşünüyorum. Benimle aynı sorundan muzdarip olan pek çok insan mevcuttur. Bu işe pratik bir çözüm bulmuş arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
CAT5, CAT6 kablolarıyla dosya aktarımı oldukça hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Ben bunu Win10-Win10 arası yapmıştım. Win11-Linux arası olurmu bilemiyorum.
İşte sorunum burada ikisi de sabit bilgisayar ve her seferinde bu işlemi yapmam mümkün değil.

Bende de böyle bir durum var. Evdeki iki bilgisayar arasında dosya aktarımı yapmam gerekiyor zaman zaman. Bunun için Windows 10'a XAMPP kurdum, Linux'a apache2. Windows 10'da certutil Linux'ta wget komutu ile dosyaları indiriyorum. Tabi daha pratik çözümler elbet vardır.

İki cihazda kablo ile aynı modeme bağlı.
Ağ bölümünde ikisi birbirini görüyorsa direkt aktarabilirsiniz. Görmüyorsa modeme usb bellek tak. O da olmazsa ftp işini araştır. O da olmazsa usb bellek kullan.
Nasıl dosyalar paylaşıyorsunuz? Ne sıklıkla paylaşıyorsunuz? Neden paylaşıyorsunuz?
Ben normalde klasörü ağda paylaş diyorum bu sayede film izleyeceğimde veya müzik dinleyceğimde tek bir bilgisayardan bütün arşivime ulaşabiliyorum.

@Anıl Özdemir arkadaşın dediği gibi Windows 10 - Windows 10 arası aynı ağdaki bilgisayarlar arası kablo ile dosya aktarımını ben de yapıyorum. Windows ve Linux arası programsız kablolu-kablosuz böyle bir şey oluyor mu ben de bilmiyorum.

Size SendAnywhere'ü önerebilirim. Windows, Android, iOS, Linux, Mac sistemlerini destekler.

Upload hızınıza göre harici dosya gönderimi, modem ve kablonun kendi hızına göre de aynı ağa bağlı bilgisayarlar arası yerel dosya aktarımı yapabilirsiniz.

Göndermek istediğiniz dosyayı sürükle bırak şeklinde programa atıyorsunuz. (klasör de sürükleyebilirsiniz olduğu gibi gönderiyor) Sonra size bir barkod numarası çıkıyor. Bu numarayı alıcı cihaza giriyorsunuz ve aktarım başlıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı