Aynı anda 2 modem kullanmak

CrawLTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, şu an ZyXEL P 1302 T10D V3 Modemini kullanıyorum. Elimde ek olarak Türk Telekom'un TP-Link TD-W9970 V3 300 Mbps VDSL2 Modem'i mevcut. Nasıl ikisini aynı anda kullanabilirim?

Mesela birisi odanın sağında, diğeri solunda; aynı anda internet verebilecek şekilde. Teşekkürler.

Access Point, Bridge gibisinden bir şeyler duymuştum fakat tam anlamadım. Detaylı anlatabilecek birisi var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilirsin. Ethernet kablosu al bir adet ana modemden diğer modeme bağlantısını sağla. İkinci modemi köprü moduna al(WAN ayarları/bağlantı türü) ve DHCP ayarını kapalı yap. Eğer ikisini de bağlantı linki 192.168.1.1 gibi aynı ise, ikinicisininin sonunu 0.1 gibi bir alternatifle değiştir. (LAN ayarları DHCP kısmı)

Yapabilirsin. Ethernet kablosu al bir adet ana modemden diğer modeme bağlantısını sağla. İkinci modemi köprü moduna al(WAN ayarları/bağlantı türü) ve DHCP ayarını kapalı yap. Eğer ikisini de bağlantı linki 192.168.1.1 gibi aynı ise, ikinicisininin sonunu 0.1 gibi bir alternatifle değiştir. (LAN ayarları DHCP kısmı)

Dediklerinizi aynı birebir yaptım fakat

2.Modem internete bağlanamıyor.

Dosya Ekleri

• bbbb483b-cac1-44ae-b8f5-601daa12b821.jpg
    bbbb483b-cac1-44ae-b8f5-601daa12b821.jpg
    28,2 KB · Görüntüleme: 115
Dediklerinizi aynı birebir yaptım fakat

2.Modem internete bağlanamıyor.
İki modemide yeniden başlatarak dene, olmaz ise ikinci modemde DCHP işlemini kapalıdan aktife çevir. Aktif için orda bir başlangıç ip adresi vericek. 192.168.1."100" gibi örneğin. Diğer modeminle çakışmayan bir IP başlangıç numarası seç. Muhtemelen düzelecektir. Düzelmezse gene yardımcı olurum.

**

Halen bağlanmıyorsa DHCP açık bırakarak WAN Ayarlarından Bağlantı Türünü Geri "pppoe" olarak seç ancak bir data verisi girme kabul et tekrar kabloyu tak çıkar dene.

Hocam bende de vardı Access özelikli bir modem arkadaşın konusunu görünce bende yapayım dedim. Fakat ana modemden Accessmodeme kablo çekip sonrasında modemin arayüzüne girmek için başka bir kablo ile de PC'ye mi bağlıyoruz tam olarak anlamadım.

Sağda kullanacağın modemin DHCP ayarlarını kapat.Kablosuz modemden bilgisayarın yanında olan modemden Soldaki modeme (DHCP ayarlarını kapattığın modeme) kablo çek.

Sağda kullanacağın modemin DHCP ayarlarını kapat. Kablosuz modemden bilgisayarın yanında olan modemden soldaki modeme (DHCP ayarlarını kapattığın modeme) kablo çek.

Tamam DHCP'yi kapattığım modemi ben PC'ye kablo ile bağlamak istiyorum çünkü Wi-Fi ozelliği yok masaüstünün.

Tamam modemde Wi-Fi-var değil mi? Varsa gidip 20-30 TL civarı kablosuz ağ bağlantısı için Wi-Fi adaptör al USB girişli ağa katıl. Kablolu neden yapmak istediğini anlayamadım aslında.

Hocam bende de vardı Access özelikli bir modem arkadaşın konusunu görünce bende yapayım dedim. Fakat ana modemden Accessmodeme kablo çekip sonrasında modemin arayüzüne girmek için başka bir kablo ile de PC'ye mi bağlıyoruz tam olarak anlamadım.
Senin ikinci modem ile birinci modeminin IP adresi çakışıyor muhtemelen. Önce ikinci modemin adresini örn. 192.168.1.1'den 192.168.0.1 gibi farklı bir adrese taşı. Ardından bağlantıyı sağlamadan önce ayarları yap sonra kabloyu bağla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı