Aynı anda iki farklı internet kullanmak

Sanırım demeden önce girip okusaydınız mesela ?

Yedeklilik modu normalde biri düştüğünde öteki internetin devreye girmesi için. Genelde şirketler kullanıyor bu özelliği. Aynı anda sadece birini kullanabilirsin. Ama dediğim gibi "normalde". Multi-WAN üzerinde birleştirme yapmıyor ise işe yaramıyor.
Okudum, hala mümkün olmayacağını düşünüyorum. İsterseniz deneyin ya da konu sahibi arkadaş deneyip paylaşsın görelim.

Okudum, hala mümkün olmayacağını düşünüyorum. İsterseniz deneyin ya da konu sahibi arkadaş deneyip paylaşsın görelim.
Ses için aynı anda farklı programlar için hoparlör ve kulaklık kullanabiliyorsan, internette neden yapamayasın diye bir soru geliyor insanın aklına. Ama yine de sen bilirsin...

Ses için aynı anda farklı programlar için hoparlör ve kulaklık kullanabiliyorsan, internette neden yapamayasın diye bir soru geliyor insanın aklına. Ama yine de sen bilirsin...
Tam da onun örneğini verecektim. Şimdi: Bilgisayarı HDMI ile TV'ye bağladım. Netflix açtım. Netflix penceresini TV'ye attım. İstiyorum ki TV'den Netflix görünütüsü geliyorken sesi de TV'den gelsin. Aynı zamanda Chrome'dan bir sekme daha açtım Youtube'a girdim. Onu da PC monitörüne yerleştirdim. İstiyorum ki youtube'un sesi de PC'den gelsin. Ama 2 gün boyunca araştırdım. Sosyale de yazdım. Olmayacağını öğrendim.
Benzer şekilde standart bir PC'ye iki internet hattı bağlayıp, iki ayrı hattan iki ayrı IP demek oluyor bu, işelm yapılamıyor. Bunun için anakartın uygun donanımsal özelliklere sahip olması gerekir. Tıpkı benim ses bölme talebimin gerçekleşmesi için iki ayrı ses kartı çipsetinin olması gerektiği gibi.

Tam da onun örneğini verecektim. Şimdi: Bilgisayarı HDMI ile TV'ye bağladım. Netflix açtım. Netflix penceresini TV'ye attım. İstiyorum ki TV'den Netflix görünütüsü geliyorken sesi de TV'den gelsin. Aynı zamanda Chrome'dan bir sekme daha açtım Youtube'a girdim. Onu da PC monitörüne yerleştirdim. İstiyorum ki youtube'un sesi de PC'den gelsin. Ama 2 gün boyunca araştırdım. Sosyale de yazdım. Olmayacağını öğrendim.
Benzer şekilde standart bir PC'ye iki internet hattı bağlayıp, iki ayrı hattan iki ayrı IP demek oluyor bu, işelm yapılamıyor. Bunun için anakartın uygun donanımsal özelliklere sahip olması gerekir. Tıpkı benim ses bölme talebimin gerçekleşmesi için iki ayrı ses kartı çipsetinin olması gerektiği gibi.
Yeterince araştırma yapmamışsınız. Bakınız 2018 konusu: 1 Bilgisayardan 2 Ses Ayrı Ses Çıkışı Almak - Technopat Sosyal
Ayrıca bu programların yaptığı özellik şu anda Windows 10 içinde de mevcut. Bilgisayardan resim atacağım.
1592195834390.png

Bu ekran üzerinden hangi uygulama hangi ses çıkışını kullanacak seçilebiliyor.

Son düzenleme:
Ne diyebilirim ki. Allah razı olsun :) Buna özel konu açtım, imkansız olduğu söylendi. Forumlarda gezdim çıkmadı. Alakasız bir konu başlığı altında öğreniyorum. Teşekkür ederim. Denedim oldu.
Bu ekran üzerinden hangi uygulama hangi ses çıkışını kullanacak seçilebiliyor.

Bu arada bunun nasıl olacağını buldum. Benden başka faydalanmak isteyen olursa diye anlatayım dedim :) Tam olarak interneti farklı programlara dağıtamıyorum ama 2 internetin hızlarının toplamını kullanabiliyorum sanırım aradığımdan daha iyi bir yöntem oldu :D speedify ve inetfusion+ diye iki uygulama bu işi yapıyor. Speedify kullanıyorum daha basit arayüzü var çoklu platform destekliyor bir de aylık abonelik sistemi var. iki program da ücretli crack vs bakındım biraz bulamadım ama denemek için belli süre tanıyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı