Aynı Anda Modem Kullanmak

Makaleler
1
Yer
Plüton
Akadaşlar bende modem var 1 tane ama ben başka diğer oturduğum odaya da 2. modem koyacağım. Ana merkezden gelen kablodan 2. modemin olduğu yere kablo geçireceğim. Benim sorum ise şu. Şimdi bu 2. modem kendini çalıştırır mı ? Diğer ana modemle çakışma yapar mı ? 2. modem yeni bir şey değil evde eskiden kullandığım bir modem vardı onu kullanacağım. Şimdiden teşekkürler.

Modemler router özellikli olduğu için kendi içerisinde ip dağıtma özelliği vardır. Bir modemi router olarak kullanabileceğiniz gibi Access Point ( tekrarlayıcı , 1. modemi güçlendirici) olarakta kullanabilirsiniz. Eğer ki 2. modemi router olarak ayarlarsanız 1. modem ile 2. modemin dağıtım yaptığı ip grubu farklı olacağı için güvenliğinizi bir tık artırmış olursunuz.
iyi günler dilerim...

Birden fazla modemi olmayanlar için geçici bir çözüm daha biliyorum. Cep telefonunuzu modem olarak kullanma modunu açıp, odanıza yakın ama çokta yakın olmayan, modeminizden de çok uzak olmayan yere koyup bilgisayarla WI-FI olarak bağlanmak. :D
O sadece telefonun mobil verisini yayıyor, Wi-Fi internetini değil. Yani işe yaramaz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı