Aynı anda SSD ve HDD'yi kullanabilir miyiz ?

JuggernauT

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. SSD ler hakkında hiç bir bilgim yok maalesef. Bana bu konu hakkında bilmem gerekenleri anlatır mısınız ?

Mesela masaüstü bilgisayarımda 1 TB HDD var. SSD olsa daha mı iyi olurdu ? Aynı anda SSD ve HDD yi kullanabilir miyiz ? Kullanırsak eğer neyi nerede kullanacağız. Anlayacağınız bilgiye açım :ajan: :ajan:

Oyun da atabilirsin SSD'ye fakat ben 120 GB SSD'ye oyun atılmasını tavsiye etmem.

Çünkü 120 GB bir SSD'nin yarısını Windows kaplıyor, gerekli programlar falan derken e bu günün oyunları da 15 GB üzeri olmaya başladı.

Oyunlar için en iyi çözüm şu an HDD'lerdir.

SSD'ler yüksek kopyalama ve yazma hızlarına sahip olan depolama birimleridir. HDD'lere göre çok çok çok kısa tepkime süreleri sebebiyle bir işlemi HDD'den kat kat hızlı yapar. Flash belleğe benzer bir sistemle çalıştığından içinde HDD'ler gibi hareketli parça bulundurmaz, bu sebeple de ses ve sıcaklık sorunu da yaşanmamaktadır ve HDD'lere göre daha az enerji tüketmektedirler.

Bu yazımı okuduktan sonra SSD nedir anlayacaksındır. Tavsiyem ise işletim sistemi ve programları SSD'ye, oyunlar ve diğer dosyaları da HDD'de saklaman yönünde. En az 120 GB bir SSD tavsiye ederim.

HDD lere göre bariz bir üstünlüğü olduğu için SSD almak çok mantıklı bir davranış olacak sanırım. Şu an için en büyük sorun SSD lerin kapasitelerinin düşük olması ve tabi ki pahalı olması. Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı