Aynı bilgisayarı iki kişi kullanabilir mi?

• Konuyu başlatan Silinen üye 185173
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 12.818
S

Silinen üye 185173

Ziyaretçi
Selamlar, bir bilgisayarım var ve abimle ortak kullanıyoruz, çift monitöre sahibiz. Bu bilgisayarı iki kişi kullanabilir miyiz? İki mouse ve iki klavye ile böyle bir şey yapılabilir mi? Yani bir monitörü ben birini abim böyle bir şey yapabilir miyiz?

Selamlar, bir bilgisayarım var ve abimle ortak kullanıyoruz, çift monitöre sahibiz. Bu bilgisayarı iki kişi kullanabilir miyiz? İki mouse ve iki klavye ile böyle bir şey yapılabilir mi? Yani bir monitörü ben birini abim böyle bir şey yapabilir miyiz?
Eğer böyle bir şey mümkün ise yarın internet kafe açıyorum :D

😂. Gerçekten ilk tepkim buydu. İki klavye olabilir de iki mouse olacağını zannetmiyorum.

Ne yaptığınıza bağlı olarak değişir. Mause ya da klavyeyi ikiniz aynı anda aktif olarak kullanamazsınız ancak ikiniz farklı kulaklıklara ses çıkışı vererek aynı anda farklı şeyleri izleyebilirsiniz ya da biriniz bir şey izlerken diğeri tek kişilik bir oyun oynayabilir (multide lag olur).

Hocam maalesef iki ayrı bilgisayar gibi kullanmak mümkün değil fakat birinizin yaptığını başkası görmeyecek şeklinde mümkün. Önce monitörleri bağlayın, ikinci monitörde ekran çözünürlüğü ayarlarına girip ikinci monitörün olduğu kısma basıp genişlet seçeneğini seçin. Fakat biriniz youtube açtığında 1. ekrana düşer. Karşınızdakinin size yollaması gerek uygulamayı kenardan kaydırarak. İki mouse ve klavye kullanmanız mümkün değil sanırım.

Hocam maalesef iki ayrı bilgisayar gibi kullanmak mümkün değil fakat birinizin yaptığını başkası görmeyecek şeklinde mümkün. Önce monitörleri bağlayın, ikinci monitörde ekran çözünürlüğü ayarlarına girip ikinci monitörün olduğu kısma basıp genişlet seçeneğini seçin. Fakat biriniz youtube açtığında 1. ekrana düşer. Karşınızdakinin size yollaması gerek uygulamayı kenardan kaydırarak. İki mouse ve klavye kullanmanız mümkün değil sanırım.
Hocam benim PC'de 2 adet mouse takılı ikisini aynı anda oynatabiliyorum sorun yok.

2 tane ayrı fare işaretçiği olmaz diyordu arkadaş sanırım.
Hocam benim aklıma şimdi geldi VMware kullanılabilir :D. İkinci monitöre VMware koyulur, VMware'a windows kurulur, işlemci, ekran kartı, ram'in yarısı ona verilir, bu şekilde 2 mouse, 2 klavye kullanılamasa bile 2 bilgisayar elde edilir. 2 mouse ve 2 klavye olayını araştıracağım.

Hocam benim aklıma şimdi geldi VMware kullanılabilir :D. İkinci monitöre VMware koyulur, VMware'a windows kurulur, işlemci, ekran kartı, ram'in yarısı ona verilir, bu şekilde 2 mouse, 2 klavye kullanılamasa bile 2 bilgisayar elde edilir. 2 mouse ve 2 klavye olayını araştıracağım.
Bu teknikle 1 DS4 1 fareyi aynanda kullanmak mümkün mü yoksa fare başka yere tıklayınca DS4 çalışmayı durdurur mu ?

Silinen üye 185173, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı