Aynı diske hem Windows hem de Ventura kurma

Ömer Önder

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2019
Mesajlar
245
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Windows kurulu diske 100 GB yer bölüp oraya Ventura kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Windows içinden 100 GB yer açtım ve kurulumda diski sil dediğimde hata aldım.

Hallettim. Diski Windows'tan böldüğümde NTFS dosya sisteminde formatlamadım. Böyle yaparak macOS kurulumunda diski biçimlendirip yüklemeyi başlatabildim.
 
Son düzenleme:
İlk önce Windows üzerinden Paragon Partition Manager 17 ile diskinizi 2 parçaya böldükten sonra macOS kurmak istediğiniz bölümü "APFS" olarak formatlayın. Böylelikle yanlışlıkla macOS yükleyicisi üzerinden Windowsu silme riskini atlatmış olur ve daha hızlı, kolay bir şekilde kuruluma geçebilirsiniz.
 
İlk önce Windows üzerinden Paragon Partition Manager 17 ile diskinizi 2 parçaya böldükten sonra macOS kurmak istediğiniz bölümü "APFS" olarak formatlayın. Böylelikle yanlışlıkla macOS yükleyicisi üzerinden Windows'u silme riskini atlatmış olur ve daha hızlı, kolay bir şekilde kuruluma geçebilirsiniz.

Hocam split Partition yaptım. Yeniden başlat dedi başlattım ama bölmedi.
 
Yeni bölüm oluştururken bunu mu seçmem lazım?
1687071802420.png
 
Yeni bölüm oluştururken bunu mu seçmem lazım?Eki Görüntüle 1825779
Evet doğru seçenekler.
Ufak bir uyarı yapayım bu arada bu işlemler esnasında herhangi bir veri kaybı yaşarsanız sorumluluk kabul etmem, tüm riskler size ait. Yalnızca öneride bulunup yardımcı olmaya çalışıyorum.
 

Geri
Yukarı