Aynı ekran kartı masaüstü ve laptopta kaç FPS verir?

RTX 2080SUPER ve i9 9900K var aklımda. Biliyorum 1080P'de 2080SUPER kendini fazla vermeyecek ama 2K alırsam eğer bazı oyunları 1080P açmak zorundayım.(Metro Exodus PUBG gibi) direkt 2K mı yoksa 1080P mi alsam karar veremedim. Bütçem:20.000TL.
Üst düzey sistem toplamak istiyorsanız 2K 165Hz monitörlere de bakabilirsiniz.

Görüntü deneyimi açısından 2K 144Hz öneririm. Kullananlar da o şekilde öneriyor gördüğüm kadarıyla.
Niye PUBG'yi 1080P açasın ki onu anlayamadım hiç.
Dostum şöyle birşey var ne kadar çözünürlüğü ve ayarları yükseltirsen cisimlerin veya gördüğün herşeyin detayı da artar bu da hem gözlerinizi çabuk yoracaktır hemde PUBG gibi bir oyunda çimlerde saklanan kişileri görmeyi zorlaştıracaktır.
Ayrıca profesyonel oyuncular da düşük ayarları tercih ediyorlar tüm ayarları kast etmedim yanlış anlaşılmasın.

Dostum şöyle bir şey var ne kadar çözünürlüğü ve ayarları yükseltirsen cisimlerin veya gördüğün her şeyin detayı da artar bu da hem gözlerinizi çabuk yoracaktır hem de PUBG gibi bir oyunda çimlerde saklanan kişileri görmeyi zorlaştıracaktır.
Ayrıca profesyonel oyuncular da düşük ayarları tercih ediyorlar tüm ayarları kast etmedim yanlış anlaşılmasın.

Peki hocam direkt 2K 144Hz monitör alıp 1080P açsam ekran bulanık mı oluyor gerçekten?

Peki hocam direkt 2K 144Hz monitör alıp 1080P açsam ekran bulanık mı oluyor gerçekten?
Alakası bile yok 2K biraz abartı sadece daha çok detaylı oluyor herşey.
Detaylarını sevdiğiniz oyunlar varda 2K da oynarsınız PUBG CS GO gibi FPS oyunlarını seviyorsanız 1080P de yeterli olucaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı