Aynı ekran kartının farklı markada daha pahalı olması

Galax GTX 1060 6 GB EXOC modelini kullanıyorum. Kart 70 dereceye çıkmıyor. Yüzde yüz devirde bile çok az ses çıkarıyor. 1825 MHz'leri görüyor OC'siz. Kendim voltaj vermeden overclock yaptım. 2000 MHz üstü görüyor. Fanlar hiç ses çıkarmıyor nerdeyse. Herhangi bir sorun yok. Işıklandırma, belli sıcaklığa kadar dönmeyen fanlar ve süs için fazladan o kadar para vermem. Her marka zaten PCB'yi kaliteli malzemeden üretiyor artık.

Böyle bir durum yok. %99 kullanımda 70-75 °C arasında gezinen bir ekran kartı. Ses olarak da diğer kartlara oranla hafif yüksek olabilir ancak buna problem denemez.

MSI ile bu problemin çözüldüğünü düşünüyorum. Zaten aralarında çok fazla fiyat farkı yok. MSI 65 °C geçmeyen bir kart. Üstelik fan hızını %70'e arttırdığınız zaman 1 desibel ses artıyor. Yazılımlarından bahsetmiyorum bile.

Ben aslında sadece üstündeki donanımın daha kaliteli olmasından dolayı kaynaklandığını düşünmüyorum. Türkiye'deki satış politikasından dolayı da bariz farklar ortaya çıkabiliyor. Zotac ile Gigabyte'ın yurtdışında fiyatları aynı olan kartları Türkiye'de 100TL fark ile satılabiliyor. Ayrıca satış yapan firmanın da sırf adı var diye koyduğu kar marjından da kaynaklanabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buyur kanıt. 23:37'den başla. Ses olarak Galax daha sesli ancak bu sorun edilecek yüksekte değil. Soğutma desek, arada neredeyse bir fark yok. Ha Galax, ha MSI.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…