Aynı evdeki ikinci internet açılınca birincide hız düşüyor

kavra2

Kilopat
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik - Elektronik
Merhabalar, iyi bayramlar herkese.

20 senedir internet kullanıcısıyım. İlk defa böyle bir sorun ile karşılaştığım için siz değerli dostlarımın bilgisine danışmak istedim. Evimde 2 adet internet bulunmakta (TurkNet-NetSpeed). Birisi 100 Mbps (kullanılan 90+ Mbps), diğeri 35 Mbps (kullanılan 25+ Mbps).

Sorunum şu, bir ay öncesine kadar 100 Mbps'lik TurkNet ve 8 Mbps'lik NetSpeed kullanmaktaydım ve hiçbir sorun yaşamıyordum. NetSpeed'i 35 Mbps'e yükselltim ve kendi kullandığım asıl internetin hızı 35 Mbps'lere kadar düştü. Apartmandan evime 2 farklı port girişinden 2 kablo gelmekte ama NetSpeed'i kapatırsam TurkNet'te 90 Mbps alıyorum, açarsam TurkNet 40 Mbps'i geçmiyor. Ben işin içinden çıkamadım. Sorun nedir sizce?
 
Bildiğim kadarıyla kullandığınız iki internet de Türk Telekom'un alt yapısını kullanıyor. Türk Telekom'un altyapı olarak servis sağlayıcılara sunduğu hız alanı ile ilgili bir sorun var gibi. Destek hizmetlerinden destek almanızı öneririm.
 
Hocam, bu durumda yapılacak olan sağlayıcı firma ile görüşmek. İki farklı modemden de kablo ile verilen hızı alabiliyor musunuz?
 
Hocam, bu durumda yapılacak olan sağlayıcı firma ile görüşmek. İki farklı modemden de kablo ile verilen hızı alabiliyor musunuz?
2 kablodan da verilen hızı alabiliyorum ölçümlerimde, ama yazdığım gibi 2 interneti aynı anda açtığımda 100Mbps'lik Türknet'im felç geçiriyor 35'lere kadar düşüyor.Daha açık şu şekilde anlatayım.

NetSpeed kapalı, sadece Türknet açık iken gelen hız ''Download Kapasite Hızı : 108556 kbps''
NetSpeed Açık, Türnet açık iken gelen hız ''Download Kapasite Hızı : 52288 kbps''

Bunlar modem arayüzünden aldığım veriler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu Türk Telekom çözecek gibi duruyor.
 
2 tane net hattı varsa fiber yoksa hızın düşer maalesef çünkü hat ve altyapı yetmemeye başlar normaldir bence 35 Mbit olanı kapatın.
Altyapı bir internet ilemi yetmemeye başlıyor.Bu söylediğine göre ben bunu kapattırsam bile apartmandan birisi internet alırsa benim hızım yine düşecek ? :D

Üstelik yetmeme durumu olsa bile bu kadar hız kaybı normal değil.Bina girişine kadar 105Mbps internet geliyor.Saha dolabına ise uzaklığım sadece 10Metre.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı