Rehber Aynı güçte Hynix çipli G.Skill RAM vs Samsung çipli G.Skill RAM

QVL listeleri çok sığ kalıyor. Dediğin gibi APU 5000'ler genellikle 4400+ yani 2200FLCK çalışabiliyor. Bana göre QVL listesinin hiçbir manası yok.

BIOS güncellemesi anlık olarak kullandığı anakartta Quad RAM çalıştırmada sorun yaşatmıyorsa -ki anakartın BIOS yama notlarında RAM optimizasyonuna değinilmemiş- yukarıda bahsettiğim Samsung C-die revizyonu vakasına benziyor.

Her C-die aynı olacak diye bir kaide asla yok. Bizzat farklı forumlarda bu konulara çokça denk geldim, XMP haricinde optimize ederek hatta bazılarında XMP harici sadece voltaj düşürerek konuları çözüme kavuşturduk.

Bazı revizyonlarda 1.35vdimm gerçekten yüksek kalıyor.

Samsung ve fiziksel bellek tipleri C-die imiş ve bu tür RAM'ler 3600MHz ye nasıl çıkıyor bilmiyorum çünkü çok fazla konuyu incelemedim ama baktığım hiçbir kaynakta "çıkar" diyene rastlamadım
Belki verimlilik olarak en iyi çiplerden biri olabilir çünkü 4000MHz'lere 1.28v ile dahi çıkılabiliyor
Maalesef bu da şans işi kalıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…