Aynı işlemci ile aynı chipset anakart değişiminde sisteme format atılmalı mı?

Makaleler
9
Selamlar,

Normal şartlarda her halükarda kafa rahat olsun diye formatlarım ancak şu sıralar iş yoğunluğu nedeniyle zaman ayırabileceğimi sanmıyorum, o nedenle bir sormak istedim.

X870e Carbon Wi-Fi anakartımı yine X870e chipsetli Crosshair Hero anakart ile değiştireceğim.
İşlemcim 9800x3D ve aynı kalacak.

Bu senaryoda direkt SSD'yi ve sistemi aktarsam Hero'nun üzerine, ciddi bir problem yaşar mıyım?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chipset tarafında sorun olmaz ama anakart donanım sürücüleri uyumsuz olacağı için stabilite sorunları yaşanabilir.
Ben de bu şekilde tahmin ediyordum, bir süre idare edip daha sonra müsaitlikte yapştırırım zaten formatı, o zaman şimdilik işimi görecek sanırım bu şekilde bakalım.
Teşekkürler.

Selamlar,

Normal şartlarda her halükarda kafa rahat olsun diye formatlarım ancak şu sıralar iş yoğunluğu nedeniyle zaman ayırabileceğimi sanmıyorum, o nedenle bir sormak istedim.

X870e Carbon Wi-Fi anakartımı yine X870e chipsetli Crosshair Hero anakart ile değiştireceğim.
İşlemcim 9800x3D ve aynı kalacak.

Bu senaryoda direkt SSD'yi ve sistemi aktarsam Hero'nun üzerine, ciddi bir problem yaşar mıyım?

Teşekkürler.
Win 10'a kadar: Sistemi güvenli modda açman gerekebilir, açarsan genel chipset ile alakalı sürücüleri sil, indirip diğerleirni kur (ya da önceden öndirmiş olman daha iyi olur SSD'De) sonra açarsın - güzel çalışır.

Win 11'de: Format atman için takla atabilir sistem stabilitesi.

Değişiklik sebebin nedir?

Ben formatlamadım kullanıyorum bir yıldır. Bir uyumsuzluk yaşamadım, ikiside msi karttı.
Carbon MSI, Crosshair Hero Asus. Çip set dışı özelliklerinde farklılıklar var.

Win 10'a kadar: Sistemi güvenli modda açman gerekebilir, açarsan genel chipset ile alakalı sürücüleri sil, indirip diğerleirni kur (ya da önceden öndirmiş olman daha iyi olur SSD'De) sonra açarsın - güzel çalışır.

Win 11'de: Format atman için takla atabilir sistem stabilitesi.

Değişiklik sebebin nedir?
Değişiklik sebebi hem keyfi, hem de peşin fiyatına 10 taksitle uygun da bir fiyata geliyor Hero, MSI'yı satar karta takla attırır, hem daha şık hem daha üst model bir parçaya geçmiş olup, Hero'yu da yavaş yavaş öderim dedim.
Sistem W11. Bu SSD'yi Hero'ya aktarmadan önce sileyim mi bir şeyler, bir hazırlığa gerek var mı?

Değişiklik sebebi hem keyfi, hem de peşin fiyatına 10 taksitle uygun da bir fiyata geliyor Hero, MSI'yı satar karta takla attırır, hem daha şık hem daha üst model bir parçaya geçmiş olup, Hero'yu da yavaş yavaş öderim dedim.
Sistem W11. Bu SSD'yi Hero'ya aktarmadan önce sileyim mi bir şeyler, bir hazırlığa gerek var mı?

Wi-Fi, Lan, ses çipi ve kontrolcü çipi farklı olacak, güvenli modda ilk üçünü ve chipset sürücüsünü kaldırın, sonra yeni karta geçip bunları tekrar yükleyin.

Sorun çıkma ihtimali düşer.

Son düzenleme:
Lan, Wi-Fi, ses çipi ve kontrolcü çipi farklı olacak, güvenli modda ilk üçünü ve chipset sürücüsünü kaldırın, sonra yeni karta geçip bunları tekrar yükleyin.

Sorun çıkma ihtimali düşer.
Tamamdır, doğru yoldaymışım o halde. O şekilde halledeceğim, son durumu yine yazarım, teşekkürler.

NOT: Cümle "Lan" diye başlayınca anlık bir şaşırdım ne diyor bu diye 🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı