Aynı marka olmayan RAM'ler sorunsuz çalışır mı?

Bcdagdeviren

Centipat
Yer
Bursa/Gemlik
Daha fazla  
Merhabalar,
Elimde G.Skill 3000MHz 8 GB CL15 RAM var 16 GB yapmak istiyorum ama aynı markadan bulamadım fakat tüm özellikleri bire bir aynı olan Kingston 3000MHz 8 GB CL15 RAM buldum beraber uyumlu olarak çalışırlar mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak problemsiz çalışacağı söylenebilir fakat istisnai durumlar da oluyor. DDR4 platformunda iki farklı belleklerin uyumluluğu epey iyileştirilmiş durumda. Fakat işin performans kısmı epey sıkıntılı. İki farklı belleği taktıktan sonra oyunları veya uygulamaları sorunsuz kullanabiliyor olmanız tam performans alacağınız anlamına gelmiyor. İki RAM'in bellek kontrolcüsünün birbirine uyumsuzluğu bile çeşitli problemler çıkarıyor. Bahsettiğim olayı şu video gayet güzel açıklıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bunu farklı marka ve zamanlamaya ait bellekler ile defalarca yaşadım. Kit RAM ile iki farklı bellek arasında render sürelerinde bile farklılık gözlemledim. Elbette sıkıntı çıkarmayan iki farklı bellek modülüne de şahit oldum orası ayrı. Eğer sizin alacağınız iki RAM'in XMP bellek zamanlamaları birebir aynıysa performans konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok düşük.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı