Aynı marka ve model RAM Dual Channel olur mu?

Merhaba, Dual olması için Bellek [GB] bunlarındamı aynı olması gerekmekte aynı marka model alsam bile?
Mesela 4 GB + 8 GB bellek ile çift kanal olur ancak şöyle olur: 8 GB'ın yarısı, diğer 4 GB ile birlikte çift kanal çalışır, geri kalan 4 GB ise tek kanal çalışır. Bir buçuk kanal gibi bir şey oluyor.

Yani bi tek 8GB'mı Dual çalışmış olacak hocam? Şuanki Ramim Bu https://catalog.onliner.by/dram/elixir/m2f4g64cb8hd5nc

Almak istediğim ramler 2 si arasında kaldım.
Kingston Fury 8GB DDR3 1333Mhz RAM HX313C9F/8 - Nanokatalog
Kingston 8GB 1333mhz CL9 DDR3 Ram (KVR1333D3N9/8G)
Bu 2 ürün arasında herhangi bir performans farkı varmı acaba? Ve HyperX dahamı iyi çünkü kingston sadece kingstonya diğeri Kingston HyperX daha iyi gibi geldide bana teşekkürler.
Zaten o şekil çalışıyor.
Teşekkürler yanıtınız için, Yukarda yazdığıma sizde bakabilirmisiniz acaba bu hafta sipariş vermem lazım dolar hızla yükseliyor.

3 tane 4GB var diyelim. Bunların iki tanesi çift kanal çalışır, diğeri tek kanal. 1 tane 4GB ve 1 tane de 8GB bellek olsa. Bu sefer yine aynı çalışır. Yani 8GB'lık modülün yarısı, diğer 4GB'lık modül ile çift kanal çalışır. 8GB'lık modülün diğer yarısı da tek kanal çalışır.

8GB 3000 Mhz. RAM sahibiyim. 1 yıl önce aldım Dual yapmak istiyorum, bir 8GB daha ekleyip, bazı arkadaşlar mavi ekran alırsın model vs. Çok önemli dediler bu konuda ne yapmalıyım?

8GB 3000 Mhz. RAM sahibiyim. 1 yıl önce aldım Dual yapmak istiyorum, bir 8GB daha ekleyip, bazı arkadaşlar mavi ekran alırsın model vs. Çok önemli dediler bu konuda ne yapmalıyım?
Elindeki RAM nedir? Kodunu yazar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…