Merhaba, Dual olması için Bellek [GB] bunlarındamı aynı olması gerekmekte aynı marka model alsam bile?
Mesela 4 GB + 8 GB bellek ile çift kanal olur ancak şöyle olur: 8 GB'ın yarısı, diğer 4 GB ile birlikte çift kanal çalışır, geri kalan 4 GB ise tek kanal çalışır. Bir buçuk kanal gibi bir şey oluyor.Merhaba, Dual olması için Bellek [GB] bunlarındamı aynı olması gerekmekte aynı marka model alsam bile?
Onun 16 GB'ı çift kanal işte. Geri kalan 4 GB tek kanal çalışıyor. CPU-Z de falan çift kanal 20GB yazmasına bakma.Arkadaşım 2x8 +4GB kullanıyor. 20 GB şekllinde. Dual olarak çalışıyor. Akşam bağlanıp resim atarım.
Yani bi tek 8GB'mı Dual çalışmış olacak hocam? Şuanki Ramim Bu https://catalog.onliner.by/dram/elixir/m2f4g64cb8hd5ncMesela 4 GB + 8 GB bellek ile çift kanal olur ancak şöyle olur: 8 GB'ın yarısı, diğer 4 GB ile birlikte çift kanal çalışır, geri kalan 4 GB ise tek kanal çalışır. Bir buçuk kanal gibi bir şey oluyor.
Teşekkürler yanıtınız için, Yukarda yazdığıma sizde bakabilirmisiniz acaba bu hafta sipariş vermem lazım dolar hızla yükseliyor.Zaten o şekil çalışıyor.
Elindeki RAM nedir? Kodunu yazar mısın?8GB 3000 Mhz. RAM sahibiyim. 1 yıl önce aldım Dual yapmak istiyorum, bir 8GB daha ekleyip, bazı arkadaşlar mavi ekran alırsın model vs. Çok önemli dediler bu konuda ne yapmalıyım?
Koduna nereden bakıldığını bilmiyorum, kutusuna mı bakmak gerek hocam?Elindeki RAM nedir? Kodunu yazar mısın?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.