Çözüldü Aynı model ancak CL değerleri farklı olan RAM'ler çift kanal çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Steve Gates

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Dizüstü bilgisayarda orijinal olarak Micron MTA8atf1G64HZ-2G6e1 1RX8 PC4-2666V-SA2-11 8 GB DDR4 RAM var ve bilgisayarda iki RAM slotu var. Yani sadece bir tanesi dolu. Artık 8 GB RAM yetmemeye başladı ben de bir tane daha aynı model RAM'den alayım çift kanal çalışsın diye düşündüm. RAM'in birebir aynı modeli internette vardı tam alacaktım CPU-Z'den son kez kontrol edeyim dedim RAM'lerin CL'leri farklıymış. Anlamadığım şekilde RAM modelleri birebir aynı olmasına rağmen CL değerleri farklı. Benimki 17 CL, alacağım 19 CL. Aynı model belki çift kanal çalışır diye düşündüm ancak emin değilim. Çift kanal çalışırlar mı? Eğer çalışmazlarsa çift kanal çalışacak RAM önerir misiniz? Benim RAM'im bu:

cpuz_memory.png

cpuz_spd.png

Alacağım RAM ise şuydu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CL değerleri aynı. İkisi de 2666 MHz CL 19. Çalışma değeri ise 2400 MHz CL 17. Rahat olun hocam.
CL değerleri aynı. İkisi de 2666 MHz CL 19. Çalışma değeri ise 2400 MHz CL 17. Rahat olun hocam.

Çözüm
CL değerleri aynı. İkisi de 2666 MHz CL 19. çalışma değeri ise 2400 MHz CL 17. rahat olun hocam.
Çok teşekkür ederim, gerçekten anlamamıştım aynı RAM nasıl CL değerleri farklı oluyor diye. Ben normal değer-çalışma değer farkı olduğunu bilmiyordum. Kurtulacağım 8 GB RAM'den inşallah. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı