Aynı model iki RAM Dual Channel çalışır mı?

Buffy

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2019
Mesajlar
349
Çözümler
3
Merhaba. Corsair Vengeance LPX 16 GB, 3000 MHz, CL16 RAM kullanıyorum. İleride yükseltmeyi planladığım için 2x8 yerine 1x16 tercih etmiştim, öyle de oldu. Şimdi birebir aynı RAM'den bir tane daha almak istiyorum. Fakat bu iki RAM Dual Channel çalışır mı o konuda emin olamıyorum. Bazı yerlerde aynı iki RAM olsa bile Dual Channel çalışmayabilir, kit halinde satılanlardan almalısın gibi şeyler okudum. RAM'in aynısından bir tane daha eklediğimde Dual Channel çalışır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Modeli, CL değeri, boyutu ve markası farklı olan bellekleri dual channel kullanıyorum. Sorun olmayacağından emin olabilirsiniz. Sorun olursa parçalardan birisi ya güncel değildir ya da sıkıntılıdır.
 
Her şeyi ile tamamen aynı bir RAM'i çift kanal olarak çok yüksek ihtimal ile çalıştırabilirsiniz fakat bazen aynı RAM'in çip üreticileri farklı olduğu için çakışma durumu çok çok düşük bir ihtimal olsa da olabiliyor. Bu yorumun genelde yapılmasının sebebi, alakasız 2 model RAM'in ''kesinlikle çalışır'' yorumuna genelleme yapılmasından dolayı. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
 
Sen sorunsuz kullanıyorsun diye bunu deme hakkın yok. Ben kendim de sorunsuz kullanıyorum ama sorun yaşayan çok. O yüzden kesin konuşma.
Her yazılımın hacklenme ihtimali kadar bir ihtimal bu. Hangi firma çıkıp biz hacklenebiliriz diye açıklama yapıyor? Sorun yaşayanlar usulca BIOS güncellemesi yapabilir 👌🏼
 
Her yazılımın hacklenme ihtimali kadar bir ihtimal bu. Hangi firma çıkıp biz hacklenebiliriz diye açıklama yapıyor? Sorun yaşayanlar usulca BIOS güncellemesi yapabilir 👌🏼
Emin olma durumu farklı, olabilme ihtimali farklı. Her duruma karşı olumsuz ihtimali söylemek lazım zira sonradan ''yahu sen bana bunu aldırdın fakat bu olmadı boşuna para verdim'' cümlesi kurulmaması için. Bazı durumları BIOS güncellemesi de çözemiyor.
 

Geri
Yukarı