Aynı modeme bağlı bilgisayarlar arası dosya erişimini kapatma

rawkid

Kilopat
Katılım
7 Eylül 2015
Mesajlar
134
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
Şöyle bir sorunum var dostlar. Kız arkadaşımın ailesi zamanında komşuları ile ortak internet kullanmaya başlamışlar ancak abonelik onların üzerinde olduğu için modem onlarda duruyor. Modemden bir ethernet kablosu çekili ve bu da bilgisayara bağlı. Malum günümüzde artık hiç kimseye güven olmadığı için ben de birkaç önlem alma zorunluluğu hissettim kendimde. İstediğim şey şu:

Modeme bağlı olan bilgisayardaki verilere erişmek mümkün mü? Eğer mümkünse bunu hangi ayarlarla ulaşılamaz hale getirebiliriz? Özellikle Windows üzerinde yapılacak ayarlar ne olmalı?

İnternette maalesef hep paylaşıma açmaya yönelik anlatımlar var ancak tamamen erişime kapatmayı bulamadım. Şimdiden teşekkürler. 😊
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya ve yazıcı paylaşımını kapatacaksınız. Yine de suyun ucundaki kişiler onlar olduğu için isterseler veri trafiğini izleyebilirler. Yani ortalama üstü bir network bilgisine sahip bir kişi paketleri spoofing adı verilen yöntemle görebilir. (Eğer paketler şifrelenmemişse. Örnek Https yerine Http kullanan sitelerin paketleri)
 
Denetim masası > ağ ve internet > ağ ve paylaşım merkezi > gelişmiş paylaşım ayarları > burada bulunan ağ bulmayı kapat \ dosya ve yazıcı paylaşımını kapat seçeneklerini seçmeniz durumunda herhangi bir dosya paylaşımı olmayacaktır.
 
Ayarlar-> ağ ve paylaşım-> ağ paylasim merkezi-> soldan gelişmiş paylaşım ayarları-> burdan açıksa kapatabilirsin. Onun dışında ortak ağ eğer güvenmediğin biriyse zaten givensizdir. İşini bilen birisi baya bir şey yapabilir. Ama normal bir komşu klduygunu varsayarsak bir şey olmaz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı