Aynı modeme bağlı cihazların IP'sini değiştirmek mümkün mü?

ismailguven

Kilopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
İthalat ve İhracat Personeli
Merhaba arkadaşlar.

Evimde 1 adet modem 2 adet bilgisayar mevcut. Bu bilgisayarları kablolu bir şekilde internete bağlayıp Google'dan IP adreslerini sorguladığımda IP adresleri aynı çıkıyor. Bunu değiştirmenin VPN ve proxy harici bir yöntemi var mıdır? Sabit IP veya herhangi farklı bir yöntem.

Teşekkürler.

Değiştirmek için ek olarak yeni internet ve modem almalısın veya ip adresini değiştirmek istediğin bilgisayarı , telefondan veya komşu modeminden internete sokmalısın

Değiştirmek için ek olarak yeni internet ve modem almalısın veya ip adresini değiştirmek istediğin bilgisayarı , telefondan veya komşu modeminden internete sokmalısın
Sabit ip adresi alsam her bilgisayara farklı sabit ip alabilir miyim ? Böyle bir yöntem mevcut mudur ?

Sabit ip adresi alsam her bilgisayara farklı sabit ip alabilir miyim ? Böyle bir yöntem mevcut mudur ?
Hayır olmaz.

Google'da sorgulattığın ip adresi mutlaka dış ip adresin olur , seni internete bağlayan cihazın , iss (internet servis sağlayıcı)'nin atadığı ip adresidir.

Sen iki bilgisayarı tek modem'de bağlarsan , bu iki bilgisayarın internetten ip adresi sorgularsan , modemin ip adresi (wan ip adres) çıkar.

İki bilgisayar farklı ip adresi versin istiyorsan , her birini farklı wan ip adresi alabilen cihazlara bağlaman gerekir. (Akıllı telefon , ikinci internet aboneliği ve modem , komşu modem vb)

veya proxy , vpn hizmeti de alabilirsin.

IP adresini değiştirme amacın nedir ?

Aynı internet hattına bağlı cihazlarda aynı WAN IP gözükür çünkü bunlar internete çıkarken operatörün senin aboneliğine atadığı IP adresini kullanıyor.
Kısaca 2 PC, farklı dış IP’ler alsın istiyorsan ya farklı internet bağlantısıyla bağlanacak. (telefonun mobil bağlantısı yada farklı internet aboneliği gibi)
Ya da VPN veya Proxy tarzında bir hizmet kullanman gerekir.

Bi arkadaşım sorunu ekte eklediğim fotograf ile çözdüğünü söylüyor fakat bu bilgileri ben nasıl dolduracağımı bilmiyorum. Modem arayüzüne girmelisin felan dedi. Modem arayüzüne girdim. Orda yazan bilgileri buraya aktardım fakat bu seferde internet bağlantım kesildi. İnternete bağlanamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Dosya Ekleri

• 3.PNG
    3.PNG
    44,7 KB · Görüntüleme: 47
  • 2.PNG
    2.PNG
    42,6 KB · Görüntüleme: 45
Bi arkadaşım sorunu ekte eklediğim fotograf ile çözdüğünü söylüyor fakat bu bilgileri ben nasıl dolduracağımı bilmiyorum. Modem arayüzüne girmelisin felan dedi. Modem arayüzüne girdim. Orda yazan bilgileri buraya aktardım fakat bu seferde internet bağlantım kesildi. İnternete bağlanamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Fotodan pek birşey anlaşılmıyor ama sanırım lokal IP’yi değiştirmeni önermiş. Bu dış IP’ni değiştirmez. Dışardan gözüken IP’ni değiştirmenin yöntemi yukarda bahsettiğimiz gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı