Aynı modeme bağlı iki bilgisayar farklı internet hızları alıyor

Gece01

Picopat
Daha fazla  
Merhaba,
Aynı evde iki laptoptan aynı anda Wi-Fi üzerinden modeme bağlıyız. Arkadaşımın laptopu 5GHz'yi desteklemiyor ve 2.4GHz üzerinden bağlanıp Steam ile indirme yaparken 40 Mbit'leri görüyor. Ben ise 5G üzerinden 4 Mbit'i bile zor görüyorum. 2 gündür araştırıyorum NetAdapter Repair ile işlem yapmayı denedim düzelmedi. Sürücü güncelleştirmeyi veya farklı versiyonlarını yükledim düzelmedi. CMD üzerinden birtakım kodlar denedim bir düzelme olmadı. Sorunun Wi-Fi adaptöründen kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım fakat doğrudan satın almak da istemedim. Eğer varsa bir çözümü çözmek isterim, aksi halde laptopa dışarıdan bir donanım takmaya pek sıcak bakmıyorum fakat olması gerektiği durumda da varsa önerilerinize açığım.

Realtek RTL8852AE Wi-Fi 6 802.11AX PCI-e adapter

Merhaba,
Aynı evde iki laptoptan aynı anda Wi-Fi üzerinden modeme bağlıyız. Arkadaşımın laptopu 5GHz'yi desteklemiyor ve 2.4GHz üzerinden bağlanıp Steam ile indirme yaparken 40 Mbit'leri görüyor. Ben ise 5G üzerinden 4 Mbit'i bile zor görüyorum. 2 gündür araştırıyorum NetAdapter Repair ile işlem yapmayı denedim düzelmedi. Sürücü güncelleştirmeyi veya farklı versiyonlarını yükledim düzelmedi. CMD üzerinden birtakım kodlar denedim bir düzelme olmadı. Sorunun Wi-Fi adaptöründen kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım fakat doğrudan satın almak da istemedim. Eğer varsa bir çözümü çözmek isterim, aksi halde laptopa dışarıdan bir donanım takmaya pek sıcak bakmıyorum fakat olması gerektiği durumda da varsa önerilerinize açığım.

Realtek RTL8852AE Wi-Fi 6 802.11AX PCI-e adapter
"CMD üzerinden birtakım kodlar denedim bir düzelme olmadı." o laptop artık stabil olmaz hocam, kaç tane kod girdiniz sisteme? Format atın, tekrar denemeye çalışın. Eğer sorun devam ederse ve garantisi de varsa servise yollayın.
Bir de 2.4Ghz ile deneyin interneti, bakalım değişiklik olacak mı? 2.4Ghz uzak alanlarda iyidir, 5Ghz diğer odalardan zor çeker, sinyal bozukluğu olur.

Şöyle ki durum yalnızca Steam üzerinde geçerli sanırım başka uygulamalarda bir test gerçekleştirmedim fakat konuda bahsedilen bilgisayarlarda hız testi yaptığımda şuan hızlar eşit gözüküyor hatta benim bilgisayarım daha hızlı fakat Steamda hızım bahsettiğim durumda seyrediyor. Bant genişliği ayarı hariç ne varsa ayarladım bir düzelme olmadı, Steam Destek ten talep oluşturdum duruma göre konuyu güncelleyeceğim. Bant genişliği ayarına da bir şekilde ulaşamadım ayarlar kısmında bulamadım. Sorun adaptörde değilmiş anlaşılan. İşin garip kısmı bu problem ile 1 aydır uğraşıyorum ara ara akşam sıkıldıkça araştırıp bir şeyler deniyorum adaptöründen modemine sağlayıcısından bilgisayarına her türlü şeyle uğraştım düzelme olmadı. Bugün altyapı çalışması gerçekleştirilmiş sanırsam apartman girişinde birileri vardı ve hızım şuan normale döndü gibi. Steam üzerinde bir problem söz konusu sanırım sadece ve düzeltmeyi de hala bulamadım. Duruma göre konuyu güncelleyeceğim.

Bu arada düzeltme yapayım iki bilgisayar da aynı odadan internete bağlanıyor ve modem bağlandığımız odada bulunuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı