Çözüldü Aynı özelliklere sahip farklı marka RAM kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elwaysed

Centipat
Daha fazla  
Anakart
B550m-a
İşlemci
5600
Şu anda Corsair Vengeance RGB Pro 3600MHz CL16 2x8 RAM'im var bunları 32 GB yapmak istiyorum fakat aynı RAM'i makul bir fiyatta bulamadım. O yüzden G.Skill'in 3600MHz CL16 2x8 RAM'lerini almak istiyorum. Bu aynı özelliklere sahip fakat farklı markaları olan RAM'ler birbiri ile uyumlu çalışır mı?

Çözüm
Şu anda Corsair Vengeance RGB Pro 3600MHz CL16 2x8 RAM'im var bunları 32 GB yapmak istiyorum fakat aynı RAM'i makul bir fiyatta bulamadım. O yüzden G.Skill'in 3600MHz CL16 2x8 RAM'lerini almak istiyorum. Bu aynı özelliklere sahip fakat farklı markaları olan RAM'ler birbiri ile uyumlu çalışır mı?

Tam uyumlu kesin çalışır denemez. Bende de aynı özelliğe sahip 2 farklı RAM var. İkisi de 3200 MHz CL16 fakat 3200 MHz alınca sistem açmıyor. 3000 MHz kullanıyorum. Aradaki fark çok mu? Hayır az yani 3600 olmasa bir tık düşüğünü kullanırsınız fakat kullanırsınız. Yine de bulunabiliyorsa aynı marka model daha iyidir çipleri aynı olacağı için.

Tam uyumlu kesin çalışır denemez. Bende de aynı özelliğe sahip 2 farklı RAM var. İkisi de 3200 MHz CL16 fakat 3200 MHz alınca sistem açmıyor. 3000 MHz kullanıyorum. Aradaki fark çok mu? Hayır az yani 3600 olmasa bir tık düşüğünü kullanırsınız fakat kullanırsınız. Yine de bulunabiliyorsa aynı marka model daha iyidir çipleri aynı olacağı için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun olmaz yani hem Gskill de kaliteli bir marka.

Sorun olmaz sonuçta CL değerleri MHz değerleri aynı ama tek sıkıntı içindeki çipleri olabilir onun için denemek gerekiyor ama sorun olacağını düşünmüyorum.

Sorun olmaz yani hem G.Skill'de kaliteli bir marka.

Hocam sizin yanlış anlamanız sayesinde bende CL18 yerine CL16 yazdığımı fark ettim. :D attığınız linke baktım tek fark 2x16 GB olması, bu da pek bir sorun teşkil etmez gibime geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı