Aynı paraya Aorus 3060 Ti Elite vs MSI 3060 Ti Gaming Z Trio

Gaming Z Trio 2x8 pin iken Aorus 8+6 pin güç girişine sahip, bu da daha rahat bir OC headroom demek. MSI'ın bu nesilde batırdığı kısmı biraz doğru ama şöyle denebilir, bu nesilde Suprim'i ön plana çıkarmak için Gaming X, Z Trio gibi kartları biraz kötü yaptılar. Suprim mükemmel bir kart ama 3060 Ti modeli yok tabii onun da. Gaming X ve Gaming Z modelleri ise 2000 serisindeki Gaming X ve Z'lere göre premium hissiyatını net şekilde kaybetti. 2060 Super Gaming X kullanmıştım birkaç gün, aynı şekilde birkaç gün 3080 Gaming Z de kullandım, 2060 Super'in premium hissiyatı kat be kat daha iyiydi 3080 Gaming Z'den. 3080 Suprim X'i ise 2 hafta kadar kullandım, çok üst seviye bir karttı.

Buna karşın Gigabyte kartlara ısınamadığım için ben Gaming Z diyorum. Çünkü GDDR6X kartlar dışında Gaming X ve Z'lerde premium hissiyatı zayıf ama ısı değerleri oldukça iyi. Bu da 2x8pin olmasından faydalanılarak OC yapılıp 3070 performansına çıkartılabilir demek.

Kim diyor batırdı kaynak göstersene bana.

O transistörlerde sorun yaşandığı zaman bile MSI'da bişey çıkmadı. Tasarım olarak güzel, soğutma performansı da aynı şekilde güzel. Gayet alınabilir çok güzel bir kart. MSI batırmadı ama siz bilirsiniz yinede.

Her şey ortada:

MSI:

front.jpg

indir.jpg

Fark ortada. Ayrıca MSI tam hızda çalışırken değerlerde kararsızlık yapıyor. Ayrıca MSI tarafında beslemeler daha az olmasına ek olarak kalitesiz kullanılmış.

Aorus Master (Elite'in üst modeli) ve Msı Gaming X ve Z ikisini de kullanıyorum şuan. İkisi arasında tartışmasız Gaming Z modeli. Aorus 3000 serisinde rakiplerine göre çok geri de. İyi olduğu tek tarafı tasarımı çok hoş onun dışında diğerlerinden daha çok ısınıyor, o.c potansiyeli daha düşük.

Buradan ne anlamamız lazım iki resim attın hangisi ne hiçbir şey anlaşışmıyor.

Aorus Master (Elite'in üst modeli) ve MSI Gaming X ve Z ikisini de kullanıyorum şu an. İkisi arasında tartışmasız Gaming Z modeli. Aorus 3000 serisinde rakiplerine göre çok geri de. İyi olduğu tek tarafı tasarımı çok hoş onun dışında diğerlerinden daha çok ısınıyor, o.c potansiyeli daha düşük.

Mining mi yapıyorsunuz.

Aorus Master (Elite'in üst modeli) ve Msı Gaming X ve Z ikisini de kullanıyorum şuan. İkisi arasında tartışmasız Gaming Z modeli. Aorus 3000 serisinde rakiplerine göre çok geri de. İyi olduğu tek tarafı tasarımı çok hoş onun dışında diğerlerinden daha çok ısınıyor, o.c potansiyeli daha düşük.

Efendim gördüğünüz üzere MSI PCB'sinde daha az komponent var ve daha kalitesiz komponentler kullanılmış. Kötü olduğunu belirten başka insanlarda var.

Efendim gördüğünüz üzere MSI PCB'sinde daha az komponent var ve daha kalitesiz komponentler kullanılmış. Kötü olduğunu belirten başka insanlarda var. Birazdan atacağım.
Kardeş hangi 3060ti de 3*8 pin var sen bi oyun yapıyon ama hadi hayırlısı. İki tane pcb var hangi kart belli bile değil. Hadi biri msı onu anladık diğeri ne ve hangi kart bunlar?

Pcb üzerindeki parçalara hakimim benim anlamadığım şu bu iki pcb hangi kartlar 3080, 3080ti, 3090? Msı olan da bir kaç mosfet grubu yok ama diğeri hangi kart belirtmemişsin. Bir de aynı iki kartta %90 aynı sistem oluyor zaten.

RTX 3080 bunlar. Farkı görmen için yüksek modelden gösterdim. RTX 3060 Ti'da daha zor belli oluyor. Tabi PCB'den anlıyorsan o farkı anlarsın yine.

RTX 3080 bunlar. Farkı görmen için yüksek modelden gösterdim. RTX 3060 Ti'da daha zor belli oluyor. Tabi PCB'den anlıyorsan o farkı anlarsın yine.
Tmm burada Msı olan da fark var daha az mosfet var ama biz en iyisini tartışmıyoruz ki. Gigabyte Elite vs Msı Gaming Z karşılaştırıyoruz. Zaten Gaming X ya da Z orta sınıf ürünler. Suprime>Strix>Ftw3>Tuf>GamingX>Aorus. Gaming X'in önüne daha 10 tane kart sığdırırım zaten orta sınıf.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı