Aynı sınıftan birisine aşık olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lise 2'ye gidiyorum. Derslerim hiç iyi değil. Sınıftan bir kıza aşık oldum. Kızın dersleri mükemmel. Matematik, fizik, kimya gibi dersleri falan hep 100. Kız çok soğuk birisi sadece 3-5 tane yakın arkadaşı var onlar ile konuşuyor. Kızla Whatsapp'tan falan konuşuyoruz ama ben yazmadığım sürece o da yazmıyor. Bugün konuştuğu birisi olduğunu öğrendim. Unutmaya çalışmayı deneyeceğim ama aynı sınıftayız, her gün birbirimizi görüyoruz. Ne yapmalıyım?
Öyle birisini sevmen saçma. İlişkiler dostluk arkadaşlık illişkisi gibi derin olmalı anlamlı olmalı. Sana ilgisi ve alakası yoksa uzak dur

İnsanlar çok değişik :) Kendi başaramadığı yapamadığı hata yaptığı şeyleri, başkalarıda yapacak sanıyor. Kendini bilmiş sananlar bunlar işte :) Eğer seviyorsan bırakma, veya buna kendin karar ver. Buradakileri dinleme. Herkes kendi yaşadıklarından bir şey katacak çünkü...

Lise 2'ye gidiyorum. Derslerim hiç iyi değil. Sınıftan bir kıza aşık oldum. Kızın dersleri mükemmel. Matematik, fizik, kimya gibi dersleri falan hep 100. Kız çok soğuk birisi sadece 3-5 tane yakın arkadaşı var onlar ile konuşuyor. Kızla Whatsapp'tan falan konuşuyoruz ama ben yazmadığım sürece o da yazmıyor. Bugün konuştuğu birisi olduğunu öğrendim. Unutmaya çalışmayı deneyeceğim ama aynı sınıftayız, her gün birbirimizi görüyoruz. Ne yapmalıyım?

Sakın direk açıl diyenlere itibar etme, buna benzer bir konu görmüştüm. Adam anlatmış, söyledikleri yanlış anlaşılmadan ibaret. Millet burada gazı verdi git açıl, çiçek al git istemeye, o kız kesin senin dendi. Çocuk geri dönüş yaptığında olumsuz şeyler yazdı. İlk olarak nasıl biri olduğunu izle ve ona göre değişmeye çalış. Ortak yönlerinizi bulmaya çalış ve bu şekilde arayı kurmaya çalış ama hemen sevgili moduna girmeyi düşünme. Önünde çok uzun bir süreç olacağını unutma. Şöyle düşün, kıza sen aşıksın, senle ilgilenmiyor şuan en azından ilgilenmediği anlattıklarından belli. Dersleri iyi, senin derslerin kötü artı yönleri sana göre daha fazla. Tekrar söylüyorum sakın, acele etme, tanımaya çalış.

Seviyorsan, uğraş sakın vazgeçmeyi aklından bile geçirme! Sonuna kadar git, korkmadan usanmadan. Olumlu olumsuz cevap almadan bırakma bu işi. Sevipde söyleyememek, vazgeçmek nedir iyi bilirim.

Aslında ben de direk git açıl demiyorum @Samett61 Ama buradaki "Aşk boş iş" tarzında konuşan insanlara anlatmaya çalışmıştım sadece :D Aynı fikirdeyiz.

Aşkı, sevgiyi bir anda olacak şeyler zannediyor bazı arkadaşlar. 5-6 aydır aktif olarak konuştuğum bir kız var. Ayıpdır söylemesi arasıra ''Aşkım, gel benim ol'' tarzı kelimeler sarfediyor bana karşı. Sözlü olarak değil de yazılı olarak. Buna rağmen bana karşı olan ilgisinden, düşüncelerinden emin olmadan hiçbir adım atmak aklımdan geçmiyor. Bu sözleri biz erkekler olarak çok yanlış anlayabiliyoruz. Kadınlar değişik ve tehlikeli varlıklar, her adım için 3-5-10 kere düşünmek gerek :D Buradaki arkadaşlar direk git açıl demiş. Hem de hiç tanımadığı, konuşmadığı, kaynaşmadığı bir kıza. Gerçekten düşündürücüler :)

Sakın direk açıl diyenlere itibar etme, buna benzer bir konu görmüştüm. Adam anlatmış, söyledikleri yanlış anlaşılmadan ibaret. Millet burada gazı verdi git açıl, çiçek al git istemeye, o kız kesin senin dendi. Çocuk geri dönüş yaptığında olumsuz şeyler yazdı. İlk olarak nasıl biri olduğunu izle ve ona göre değişmeye çalış. Ortak yönlerinizi bulmaya çalış ve bu şekilde arayı kurmaya çalış ama hemen sevgili moduna girmeyi düşünme. Önünde çok uzun bir süreç olacağını unutma. Şöyle düşün, kıza sen aşıksın, senle ilgilenmiyor şuan en azından ilgilenmediği anlattıklarından belli. Dersleri iyi, senin derslerin kötü artı yönleri sana göre daha fazla. Tekrar söylüyorum sakın, acele etme, tanımaya çalış.

Seviyorsan, uğraş sakın vazgeçmeyi aklından bile geçirme! Sonuna kadar git, korkmadan usanmadan. Olumlu olumsuz cevap almadan bırakma bu işi. Sevipde söyleyememek, vazgeçmek nedir iyi bilirim.
Sanırım uğraşmak istemiyorum. Bugün en yakın arkadaşına onu sevdiğimi söyledim bana dediki boşuna ümitlenme konuştuğu var. Normalde derslerde ağzzını bıçak acmayan kız derslerde çocuğa telefondan mesaj atmaya felan başlamış. Peşinden koştummu daha çok üzülüceğimi düşünüyorum. En iyisi galiba unutmaya çalışmak,denemek.

Sana katılıyorum kesinlikle haklısın ama şuan geleceği düşünmek istemiyorum, benim sorunum hakkında bi fikrin/düşüncen dha var mı ?
Geleceği düşünmenin vakti şimdi. Lisede düşünmeyeceksen ne zaman düşüneceksin. Tuzu kuru olan insanlar "Aşk için Roma'yı yak" diyebilirler. Sonuçta kızdan red yediğinde ya da kabul etse bile ileride ilişkin sonlanıp psikolojik olarak mahvolduğunda sana bu tavsiyeleri veren insanları bulabilecek misin? Aşkını çöpe at diyen yok ama önceliğin derslerin olmalı.

Geleceği düşünmenin vakti şimdi. Lisede düşünmeyeceksen ne zaman düşüneceksin. Tuzu kuru olan insanlar "Aşk için Roma'yı yak" diyebilirler. Sonuçta kızdan red yediğinde ya da kabul etse bile ileride ilişkin sonlanıp psikolojik olarak mahvolduğunda sana bu tavsiyeleri veren insanları bulabilecek misin? Aşkını çöpe at diyen yok ama önceliğin derslerin olmalı.
Sanırım haklısın. Teşekkür ederim önerin için

Sanırım uğraşmak istemiyorum. Bugün en yakın arkadaşına onu sevdiğimi söyledim bana dediki boşuna ümitlenme konuştuğu var. Normalde derslerde ağzzını bıçak acmayan kız derslerde çocuğa telefondan mesaj atmaya felan başlamış. Peşinden koştummu daha çok üzülüceğimi düşünüyorum. En iyisi galiba unutmaya çalışmak,denemek.

Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. Kızların arkadaşları lise zamanlarında biraz değişik tavırlar içinde olabiliyor. Neyi neden dediğini bile çözemiyorsun. Bende ufaktan bir tanışma niyetini belli etmen iyi olabilir. En azından olayın aslını, astarını öğrenmek istiyorsan ama üzülme gibi bir sonuçla da karşılaşma ihtimalin var. Buna kendini hazır hissediyorsan yapabilirsin. Arkadaşlarından öğrenmek vb. şeyler mantıksız bence. Şunu da söyleyeyim bazı arkadaşlara belki mantıksız gelebilir. Bu tavırları gerçekten isteyen bir kişi gözüyle yazıyorum.

Aşk kadar geleceğinin de önemli olduğunu unutma. Dünyada 6 Milyarı aşkın kadın var. İlla ki biri, kafana göre biri karşına çıkar. Canını sıkma, gönlünü kaptırmışsın belli ama unutmayı da deniyebilirsin. Tamamen sana kalmış birşey. Hayatta herşeyin de kız olmadığını aklında bulundur.

Olayın aynısını yaşıyorum şimdi sevgilisi var ,zamanında açılmadığım için çok pişmanım. Emin ol red edilsen bile buna değecek. Çünkü ileride bu sana çok acı verecek. Şuan bile sevgilisinden ayrıldıktan biraz zaman geçtikten sonra açılmayı planlıyorum. Ben hata ettim, sen etme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı