Aynı USB'yi hem format, hem de depolama için kullanma

Makaleler
5
Daha fazla  
USB belleğimi Windows 8.1 format USB'sine çevirdim. Dosya sistemini vs. değiştirmeden, aynı anda hem format hem de depolama amaçlı kullanabilir miyim bu belleği?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet kullanabilirsin ben kullanmıştım.
şimdi bu sistem kabaca usb üzerinden boot ederken, içindeki dosyaları bütün olarak alıp çalıştırıyor ve format arayüzünü karşıma getiriyor ya. ben bunun yanına klasör açarsam, bu bios bu yabancı klasörden dolayı uyymsuzluk yapar mı, format atacağım zaman açmama gibi bir durum olur mu?
USB'nin formatını ve içeriğini ellemediğin sürece mantıken kullanabilmen lazım 👍
ben bu format dosyalarını tek bir klasöre atarsam, diğer kendi işlerim için de ayrı klasör açarsam, sorun olur mu?

Şimdi bu sistem kabaca USB üzerinden Boot ederken, içindeki dosyaları bütün olarak alıp çalıştırıyor ve format arayüzünü karşıma getiriyor ya. Ben bunun yanına klasör açarsam, bu BIOS bu yabancı klasörden dolayı uyymsuzluk yapar mı, format atacağım zaman açmama gibi bir durum olur mu?

Ben bu format dosyalarını tek bir klasöre atarsam, diğer kendi işlerim için de ayrı klasör açarsam, sorun olur mu?

Alakası yok hocam zaten orada Boot klasörü var direkt oraya bakıyor BIOS. Siz yeni bir klasör açıp kullanabilirsiniz. Fakat fat32 formatını değiştirmeyin kesinlikle.

Şimdi bu sistem kabaca USB üzerinden Boot ederken, içindeki dosyaları bütün olarak alıp çalıştırıyor ve format arayüzünü karşıma getiriyor ya. Ben bunun yanına klasör açarsam, bu BIOS bu yabancı klasörden dolayı uyymsuzluk yapar mı, format atacağım zaman açmama gibi bir durum olur mu?

Ben bu format dosyalarını tek bir klasöre atarsam, diğer kendi işlerim için de ayrı klasör açarsam, sorun olur mu?

Format dosyalarını farklı bir klasöre atarsan bence sorun olur. En iyisi kendin için bir klasör açıp o klasörde toplaman atacağın şeyleri. Diğer türlü sıkıntı yaratacağını düşünüyorum şahsen.

USB belleğimi Windows 8.1 format USB'sine çevirdim. Dosya sistemini vs. değiştirmeden, aynı anda hem format hem de depolama amaçlı kullanabilir miyim bu belleği?
Format için kullanılan dosyalara ellemediğin sürece istersen direk kök dizine at, yine de sorun olmaz. Ben öyle kullanıyorum mesela.
Yani sırf Windows kurulum medyası yapıldı diye içine dosya atılmaz diye bir şey yok. Yine de sorunsuzca UEFI Windows 8.1 ve Windows 10 kurabiliyorum USB belleğim ile.

Alakası yok hocam zaten orada Boot klasörü var direkt oraya bakıyor BIOS. Siz yeni bir klasör açıp kullanabilirsiniz. Fakat fat32 formatını değiştirmeyin kesinlikle.
Boot için rufus tan hazırlarken dosya sistemini ntfs yaptım izlediğim videolarda da öyleydi, öyle kalsa olur demi

Boot için Rufus'tan hazırlarken dosya sistemini NTFS yaptım, izlediğim videolarda da öyleydi. Öyle kalsa olur mu?
UEFI kurulum yapacaksanız FAT32 olması ve ISO dosyanızdaki install.wim veya install.esd dosyanızın 4 GB'ı geçmemesi gerekiyor. Yoksa UEFI kurulum yapamazsınız. Eğer bilgisayarınızın UEFI desteği yoksa veya Legacy (eski tip) kurulum yapacaksanız o zaman NTFS kalabilir.
Bölüntü düzeni GPT ve dosya sistemi FAT32 olmalı UEFI kurulum yapacaksanız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı