Ayrı olarak fan kontrol

  • Konuyu başlatan Acak
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1B

Acak

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2014
Mesajlar
109
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar
Sistemim şu şekildedir:
ASUS M5A97 R2.0 EVO
AMD FX 6300
ZOTAC GTX770 AMP
Corsair CX600
Bu sisteme bağlı olan arkada bir üfleyen, ön tarafta 1 tane çeken ve stok CPU fanlar mevcut. Bugüm tepeye bir tane daha hava çeken fan taktım. Sorun bu fanların hızlarını kontrol etmek kısmında başlıyor. SpeedFan programını kullanıyorum. Hepsi ayarlarda "Software Controlled" olarak seçili. Şu an ayarlayabildiğim 3 fan seçeneği var "Pvm1, Pvm2 vs Pvm3 şekilinde. Yeni taktığım fan Pvm3 tarafından kontrol ediliyor, ama onu düşürünce bazı diğer fanlarda yavaşlıyor ve aynı şey artırınca da oluyor. Hepsini ayrı ayrı nasıl kontrol edebilirim?

.
 
@Acak Harici bileşen gerektiği için demedi arkadaşımız, böyle bir seçeneğiniz var. Fan kontrolcülerle yazılım olmadan da dışarıdan müdahale edebilirsiniz fan devirlerine. Yalnız yazılımsız (piyasada kendi yazılımıyla çalışan kontrolcüler mevcut) çalışan, analog kontrolcülerde, devirleri sadece elle değiştirebilirsiniz. Dikkatinize sunarım. İyi sosyaller...
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı