AYT 300 bin sıralama yapılması zor mudur?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar şu an lise 2'ye geçtim. Babam ve hocalarım yavaştan aklında bir yer oluştur diyorlar. Ben de bir YÖK Atlas'dan bir bakayım dedim ve Marmara Üniversitesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bir düşündüm.
( MARMARA ÜNİVERSİTESİ - Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (107211021) | YÖK Lisans Atlası ) (M. T. O. K.) Bu arada meslek lisesinde elektrik-elektronik teknolojisi bölümünü okuyorum, 9. sınıfta her iki dönemde de birinci oldum. Nasipse devam ettirmeyi düşünüyorum. Babam diyor sen hem meslekden mezun olduğun için sana ekstra puan verecek diyor, okul 1.'si de olursan rahatça girersin diyor. Lakin orada not kısmına baktım bu bölümü seçmek için en az 300.000 sıralama şartı var diyor. Sizce 300 bin sıralama yapılabilir mi? 300 bin sıralama zor mudur? Nasıl bir tempoyla, nasıl ve ne kadar çalışmam gerekiyor? Nelere ağırlık vermem gerekiyor?
Deneyimli abilerim cevap verirse memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
300 bin sıralama çok kolay, hele daha lise 2 isen. Dostum, Tyt’den 55-60, Ayt Sayısal’da da yaklaşık 13-15 net yaparsan girersin. Eğer temelin olursa Tyt’ye başlama netin zaten en az 50 olur, 1 aylık çalışma ile rahatlıkla hedefini bile geçersin. Ayt ise konu bilmekle alakalı. Onda da 0’dan maksimum 1 ayda 15-20 neti görebilirsin düzgün çalışmayla. Yani, rakiplerine göre işin çok kolay.

300 bin sıralama çok kolay, hele daha lise 2 isen. Dostum, TYT'den 55-60, AYT sayısal'da da yaklaşık 13-15 net yaparsan girersin. Eğer temelin olursa TYT'ye başlama netin zaten en az 50 olur, 1 aylık çalışma ile rahatlıkla hedefini bile geçersin. AYT ise konu bilmekle alakalı. Onda da 0'dan maksimum 1 ayda 15-20 neti görebilirsin düzgün çalışmayla. Yani, rakiplerine göre işin çok kolay.

Bu netleri yapsan yeterli gibi.

11. Sınıfta başlansa günlük kaç saat çalışılması lazım?

Her gün 1-2 saat bakılarak rahat yapılır. Ben son 2 ay sıkı çalışarak 270 bin sayısal sıralaması yapmıştım. Her gün 1-2 saat bakarak nasıl bir sıralama yapacağınızı düşünün şimdi.

Arkadaşlar şu an lise 2'ye geçtim. Babam ve hocalarım yavaştan aklında bir yer oluştur diyorlar. Ben de bir YÖK Atlas'dan bir bakayım dedim ve Marmara üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliğini bir düşündüm.
( MARMARA ÜNİVERSİTESİ - Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (107211021) | YÖK Lisans Atlası ) (m. T. O. K.) Bu arada meslek lisesinde elektrik-elektronik teknolojisi bölümünü okuyorum, 9. sınıfta her iki dönemde de birinci oldum. Nasipse devam ettirmeyi düşünüyorum. Babam diyor sen hem meslekden mezun olduğun için sana ekstra puan verecek diyor, okul 1.'si de olursan rahatça girersin diyor. Lakin orada not kısmına baktım bu bölümü seçmek için en az 300.000 sıralama şartı var diyor. Sizce 300 bin sıralama yapılabilir mi? 300 bin sıralama zor mudur? Nasıl bir tempoyla, nasıl ve ne kadar çalışmam gerekiyor? Nelere ağırlık vermem gerekiyor?
Deneyimli abilerim cevap verirse memnun olurum.

1 sene düzenli çalışmayla 300 bin sıralama rahatça yapılabilir. Ama her gün düzenli ve sıkı çalışma ile yapılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı