AYT çalışma planı nasıl olmalı?

mnms

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben dershane yerine evden çalışıyorum, AYT de sınava sayısal alandan gireceğim. Dersler için ise AYT fizik için Özcan Aykın'ın 88 günde AYT fizik kampını, biyoloji için Dr. Biyoloji AYT kampını kimya için Kimya Adası 46 günde AYT kimya kampını ve matematiği de Eyüp B.'den izliyorum ve hepsinin video sayısı fazla çünkü günde 2 video atılıyor. Bu yüzden her gün fizik, kimya, biyoloji ve matematikten sadece konu anlatım için videolara ortalama 40 dk dersem ve hepsinden 2'şer video olduğu için yaklaşık 5 saat 20 dakika zaman gidiyor. Üstüne o gün işlediğim konulardan 1'er saat soru çözüyorum 4 ders olduğu icin 4 saatte oraya gidiyor toplam 9 saat 20 dakika yapıyor ve üstüne bir de paragraf geometri soru çözüm ve TYT tekrarı da desek günde herhalde en az 12-13 saat ayırmak gerekiyor ve bu da fazla yorucu olabiliyor. Acaba mantıklı önerileriniz var mı programi hafifletmek adına? Çünkü günlük işlediğim ders sayısını azaltacak olsam bu sefer de yetişmeyecek gibi hissediyorum, sizde tavsiye verirseniz memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ben dershane yerine evden çalışıyorum, AYT de sınava sayısal alandan gireceğim. Dersler için ise AYT fizik için Özcan aykın'ın 88 günde AYT fizik kampını, biyoloji için dr. Biyoloji AYT kampını kimya için kimya adası 46 günde AYT kimya kampını ve matematiği de Eyüp b.'den izliyorum ve hepsinin video sayısı fazla çünkü günde 2 video atılıyor. Bu yüzden her gün fizik, kimya, biyoloji ve matematikten sadece konu anlatım için videolara ortalama 40 dk dersem ve hepsinden 2'şer video olduğu için yaklaşık 5 saat 20 dakika zaman gidiyor. Üstüne o gün işlediğim konulardan 1'er saat soru çözüyorum 4 ders olduğu icin 4 saatte oraya gidiyor toplam 9 saat 20 dakika yapıyor ve üstüne bir de paragraf geometri soru çözüm ve TYT tekrarı da desek günde herhalde en az 12-13 saat ayırmak gerekiyor ve bu da fazla yorucu olabiliyor. Acaba mantıklı önerileriniz var mı programi hafifletmek adına? Çünkü günlük işlediğim ders sayısını azaltacak olsam bu sefer de yetişmeyecek gibi hissediyorum, sizde tavsiye verirseniz memnun olurum.

TYT tekrarı yapmayabilirsin bence onun yerine haftada 1 TYT denemesi atsan yeter.

Eğer buna uygun bir yapıdaysanız kendi uyguladığım tekniği öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki gibi taktikler gerçekten çok işlevli şeyler 1 haftada bitirince orta ve ortadan biraz zor her soruyu çözebilecek duruma geliyorsunuz. Üzerine 1 kitap daha bitirip denemelere geçtiğinizde çok rahat ediyorsunuz ve 1 dersi 11-12 günde tamamen bitirmiş oluyorsunuz. Şu ana kadar tüm TYT dersleri, AYT Biyoloji ve 12.sınıfın 2. dönemi hariç tüm AYT matematiği bu teknikle bitirdim ve bitirdiklerimin hepsinde en fazla 1 çok zor olursa 2 yanlışım çıkıyor. İyi çalışmalar.

Eğer buna uygun bir yapıdaysanız kendi uyguladığım tekniği öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki gibi taktikler gerçekten çok işlevli şeyler 1 haftada bitirince orta ve ortadan biraz zor her soruyu çözebilecek duruma geliyorsunuz. Üzerine 1 kitap daha bitirip denemelere geçtiğinizde çok rahat ediyorsunuz ve 1 dersi 11-12 günde tamamen bitirmiş oluyorsunuz. Şu ana kadar tüm TYT dersleri, AYT Biyoloji ve 12.sınıfın 2. dönemi hariç tüm AYT matematiği bu teknikle bitirdim ve bitirdiklerimin hepsinde en fazla 1 çok zor olursa 2 yanlışım çıkıyor. İyi çalışmalar.

Hocam yalnız mezunum ve geçen sene başka bir sınava girdim bunca yıl hep yks ye girmeyeceğim için hiç ayt dersi görmedim ilk defa ayt dersi görüyorum 1 haftada hiç birşey bilmeyen birisi tüm ayt kimyayı bitirse bile çok iyi olurmuki olursa deneyeyim bu yöntemi , şuan ise şu sekilde ilerliyorum hocam konu anlatım bittiği gibi biraz soru çözüyorum önümdede soru çözüm videosu oluyor takılınca hemen bakıyorum , ertesi günde kalan yarısını çözüp üzerine 345 soru bankasından o konuyu çözüyorum o şekildede baya oturuyor ama çok yorucu oluyor 4 ders aynı anda.

Hocam yalnız mezunum ve geçen sene başka bir sınava girdim bunca yıl hep yks ye girmeyeceğim için hiç ayt dersi görmedim ilk defa ayt dersi görüyorum 1 haftada hiç birşey bilmeyen birisi tüm ayt kimyayı bitirse bile çok iyi olurmuki olursa deneyeyim bu yöntemi , şuan ise şu sekilde ilerliyorum hocam konu anlatım bittiği gibi biraz soru çözüyorum önümdede soru çözüm videosu oluyor takılınca hemen bakıyorum , ertesi günde kalan yarısını çözüp üzerine 345 soru bankasından o konuyu çözüyorum o şekildede baya oturuyor ama çok yorucu oluyor 4 ders aynı anda.
İlk defa görsenizde işe yarayacaktır bu video bir örnek burdan çıkartılması gereken ders birçok dersi birlikte çalışmak sizi yorar ve öğretici olmaz bir derse ısınma süreniz ortalama 2 saatinizi alır zaten siz bu ısınma süresinden sonra çalıştığınızda daha verimli olur ancak ders değişirseniz çalıştığınız çokta fayda sağlamaz. 1 hafta değilde 15 gün veya 20 gün verin kendinize ve öyle çalışın. Tabii 15-20 günün sonunda netleriniz düzelir ancak sınava kadar unutmamak için günde 1 branş denemesi çözerseniz faydanıza. Yetişmeme gibi bir şey yok AYT adına sınav günü bile bitirseniz problem yok çünkü soru bankalarındaki gibi çıkıyor. TYT deki gibi çokça deneme çözmeyi gerektirmiyor.

İlk defa görsenizde işe yarayacaktır bu video bir örnek burdan çıkartılması gereken ders birçok dersi birlikte çalışmak sizi yorar ve öğretici olmaz bir derse ısınma süreniz ortalama 2 saatinizi alır zaten siz bu ısınma süresinden sonra çalıştığınızda daha verimli olur ancak ders değişirseniz çalıştığınız çokta fayda sağlamaz. 1 hafta değilde 15 gün veya 20 gün verin kendinize ve öyle çalışın. Tabii 15-20 günün sonunda netleriniz düzelir ancak sınava kadar unutmamak için günde 1 branş denemesi çözerseniz faydanıza. Yetişmeme gibi bir şey yok AYT adına sınav günü bile bitirseniz problem yok çünkü soru bankalarındaki gibi çıkıyor. TYT deki gibi çokça deneme çözmeyi gerektirmiyor.
Tamamdır hocam teşekkürler tavsiye için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı