AYT fizik nasıl çalışılmalı?

Semihgrrrrr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu hafta fizik çalışmaya başlayacağım ama nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Aklımda bir soru var: Son 5 yılın çıkmış sorularını inceledim ve fizikte çıkan sorular genelde yoruma dayalı. Ben ise dershanede ve okulda bunu sayısal ağırlıklı formüllerle gördüm. Soru bankalarında da halihazırda bir sürü sayısal soru var. Ancak ne denemelerde ne de YKS'de sayısal soru çoğunlukla çıkmamış. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Sen önce kafanı böyle şeylere yormayı bir bırak. Önce konuyu düzgünce adam akıllı öğren. Hakkını vererek ama. Sonra ufak ufak soruları çözmeye başla. Zaten kavradıktan sonra formüllü de çözersin yoruma dayalı da. Bunu dershanede rehber hocan falan varsa ona danış onlar daha iyi bilir.

Böyle dersleri anlamak için ekstra yöntemler aramak pek mantıklı değil, düz mantıkla öğrenmeye çalışın. Konu anlatımını dinleyin, notlarınızı güzelce aldıktan sonra test kitaplarına girişin. Yapamadığınız yerde ise notlarınızı tekrar edin, eğer yapamadığınız çok spesifik bir soru ise üzerine taramalar yapın, enine boyuna inceleyin. Zaten bunu bir süre yaptıktan sonra hafızanıza kazınmış olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı